Τετάρτη 30.11.2022

Γυναικοκτονία στη Μεσσήνη: Σοκάρει ο γιος του 81χρονου: «Κάτι χάλασε στο μυαλό του πατέρα μου»

«Ο πατέρας μου που είναι ο θύτης, δεν το αξίζει γιατί δεν έχει κάνει τέτοια ζωή, εγώ τον έχω συγχωρέσει ήδη γιατί, ξέρω ότι δεν ήταν ο πατέρας μου αυτός που το έκανε, ήταν κάτι άλλο στο μυαλό του, κάτι χάλασε. Δεν έχω θυμό, ούτε εγώ, ούτε η αδελφή μου. Όλη η οικογένεια ξέρουμε ποιος ήταν ο πατέρας μου και όσοι τον ξέρουν. Δεν χρειαζόταν να το… Όποιοι ξέρουν, τους ξέρουν τους γονείς μου, ξέρουν ποιοι ήταν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όλα έγιναν τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, στην Μπούκα Μεσσηνίας. Ο δράστης και αυτόχειρας έπιασε στον ύπνο τη γυναίκα του και την χτύπησε στο κεφάλι με βαριοπούλα. «Αυτό έγινε πρωινές ώρες μάλλον η μητέρα μου δεν είχε καν ξύπνησε και αυτό είναι το παρήγορο μάλλον δεν κατάλαβε τίποτα. Εικάζω ότι δεν κοιμήθηκε όλο το βράδυ από αυτές τις σκέψεις που έκανε. Υπάρχει μία θεωρία τώρα που συζητάμε και κοιτάει ο γιατρός μήπως ήταν σε πρόδρομο πάρκινσον, που το πάρκινσον γενικά, τώρα το μαθαίνω και εγώ έχει παραισθήσεις, στην αρχική του μορφή. Πιθανόν να είδε και κάτι στο μυαλό του, δηλαδή κάτι…» προσθέτει στο MEGA ο γιος του ζευγαριού.

Η οικογενειακή τραγωδία αποκαλύφθηκε λίγες ώρες μετά, όταν μπήκε στο σπίτι ο γιος τους. «Πήγα το μεσημέρι της Τρίτης, είδα κλειστά τα παντζούρια και τις κουρτίνες, που ενώ συνήθως είναι ανοιχτά από το πρωί, που σηκώνονται και μπήκα μέσα στο σπίτι και τους βρήκα εγώ. Τώρα τι να συζητήσουμε. Δεν συνδυάζεται η ζωή αυτών των δύο ανθρώπων, με αυτό το τέλος» συμπλήρωσε. Όπως είπε, οι γονείς του, ζούσαν για δεκαετίες ο ένας για τον άλλο. Αγαπημένοι και ενωμένοι μέχρι τη στιγμή που ο πατέρας του, άρχισε να αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα.

«Εγώ είμαι 40 χρονών και οι γονείς μου μια φορά στη ζωή μου ίσως τους έχω δει να τσακώνονται, δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα, δεν υπάρχει κάποιο προηγούμενο. Μια αγαπημένη οικογένεια, τίποτα άλλο, ήμασταν. Πιθανόν να γύρισε σε μανιοκατάθλιψη, ξέρω εγώ; Τι να πω και εγώ. Δεν μπορούσε κανενός το μυαλό να φτάσει εκεί. Ποτέ, ποτέ δεν ήταν επιθετικός. Ποτέ ο πατέρας μου δεν έχει δείξει δείγματα βίας, πάντα ήταν ένα αρνί» δηλώνει.

Ούτε ο ίδιος αλλά ούτε και οι αδερφές του, φαντάζονταν τα όσα έμελλε να συμβούν. Γνώριζαν ότι η πάθηση του πατέρα τους, ήταν σοβαρή αλλά πίστευαν πως ήταν ελεγχόμενη με την αγωγή που ακολουθούσε. «Ο πατέρας μου κάμποσο καιρό ταλαιπωριόταν με ψυχολογικά προβλήματα, κανένας δεν το περίμενε, είχαμε γυρίσει όλους τους γιατρούς, έπαιρνε αγωγές. Τι να πω; Μια χαρά ήταν όλα, δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Θέλω να πιστεύω ότι κάτι είδε, μια παραίσθηση και το έκανε αυτό, δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. Δεν είχε το κουράγιο, τελευταίο χρόνο, καλά καλά να περπατήσει, δεν οδηγούσε, ίσα έβγαινε στην αυλή, έσερνε τα πόδια του. Δεν μπορώ να ξέρω που βρήκε την δύναμη» αναφέρει ο 40χρονος.

Ο 82χρονος ήταν ψάλτης στην εκκλησία της περιοχής και γνωστός στους περισσότερους κατοίκους του χωριού, που προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν τα όσα έγιναν. «Ενάρετοι και οι δύο σε όλη τους την ζωή. Δεν, δεν μπορεί κάποιος άνθρωπος που τους γνωρίζει, να συνδυάσει στο μυαλό του αυτό που έγινε, με αυτό που ήταν οι γονείς μου. Δεν υπάρχει κάποια λογική εξήγηση να σας δώσω. Απλά χάλασε το μυαλό του πατέρα μου είναι τόσο απλό δυστυχώς» καταλήγει ο γιος του άτυχου ζευγαριού.

Πηγή: E.T.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ