Τετάρτη 04.08.2021

Γκάλοπ MRB: 13 μονάδες προβάδισμα της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί

Τι ποσοστό συγκεντρώνουν τα κόμματα σύμφωνα με τις «Τάσεις» της MRB – Ανακατατάξεις στη λίστα με τους πιο δημοφιλείς υπουργούς – Δημοφιλέστεροι οι Δένδιας, Κικίλιας, Πιερρακάκης

Μία φωτογραφία της στιγμής και των διαθέσεων του εκλογικού σώματος δείχνουν οι τάσεις της MRB που αποτυπώνουν τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Η ΝΔ συγκεντρώνει 36,8% στο ερώτημα σχετικά με την πρόθεση ψήφου και προηγείται με 13 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ που έχει ποσοστό 23,8%.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής με 7,1%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,2% και μετά η Ελληνική Λύση με 3,5% και το ΜεΡΑ25 με 3%.

Οι πολίτες έχουν εδραιωμένη άποψη ότι στις εκλογές πρώτο κόμμα θα αναδειχθεί η ΝΔ. Στην λεγόμενη «παράσταση νίκης» η ΝΔ συγκεντρώνει 54,7% και προηγείται με 36 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ που είναι στο 18,7%, αν και η διαφορά έχει μειωθεί από το 42,8% μεταξύ των δύο κομμάτων όπως είχε καταγραφεί από την MRB τον Δεκέμβριο του 2020.

Οι πιο δημοφιλείς υπουργοί

Στο ερώτημα ποιον θεωρείτε από τους καλύτερους υπουργούς και ποια είναι η εικόνα σας για το έργο του, οι πολίτες δίνουν την υψηλότερη βαθμολογία στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια. Δεύτερος δημοφιλέστερος ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και τρίτος υπουργός με τα περισσότερα «like» των πολιτών ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Τη 10άδα των δημοφιλέστερων υπουργών συμπληρώνουν κατά σειρά οι: Χρήστος Σταϊκούρας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Κωστής Χατζηδάκης, Κώστας Καραμανλής, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης.

meli-kyvernisis
Πηγή άρθρου και φωτογραφίας: www.protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ