Σάββατο 02.03.2024

Γκάφα Πολάκη με εικόνες από τεχνητή νοημοσύνη για τις κινητοποιήσεις των αγροτών στο Παρίσι

Δεκάδες ειρωνικά σχόλια στο προφίλ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Λεπτή είναι η γραμμή μεταξύ της πραγματικότητας και της  τεχνητής νοημοσύνης. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν προϊόντα AI ενώ συχνά προκαλεί και προβλήματα και ίσως και σύγχυση.

Κάπως έτσι την πάτησε και ο βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θέλοντας να αναδείξει τις κινητοποιήσεις των Γάλλων αγροτών μοιράστηκε μια φωτογραφία, φτιαγμένη με τη τεχνητή νοημοσύνη, που δείχνει τους δρόμους του Παρισιού γεμάτους με σανό και τρακτέρ και στο βάθος τον Πύργο του Άιφελ. «Οι αγρότες στο Παρίσι», γράφει ο κ. Πολάκης και συνεχίζει υποστηρίζοντας ότι «έτσι κέρδισαν».

aipolakis
Όπως ήταν φυσικό, αυτή η ανάρτηση προκάλεσε δεκάδες σχόλια. «Είναι ψεύτικη δεν μπορείτε να το καταλάβετε;» αναρωτιέται ένας σχολιαστής, άλλος με σκωπτική διάθεση λέει «Παύλο είσαι σίγουρος ότι δεν είναι από τις κινητοποιήσεις των αγροτών στα Φιλιατρά; Παύλο είναι ντροπή να κοροϊδεύεις τον κόσμο με fake φωτογραφίες που είναι ai generated. Εκτός αν έπεσες κι εσύ στην παγίδα οπότε ή κατέβασε την ή διευκρίνισε ότι είναι ψεύτικη».

Πράγματι, με καθυστέρηση δύο ωρών και με τα σχόλια να πέφτουν «βροχή» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διόρθωσε την ανάρτηση του προσθέτοντας μια επισήμανση «η φωτογραφία από τεχνητή νοημοσύνη, αλλά δεν απείχε και πολύ από την πραγματικότητα».

Πηγή: Protothema

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ