ΚΟΙΝΩΝΙΑ - 11/07/2021 - 8:00 μμ
Γκ. Μαγιορκίνης: Ασφαλή τα εμβόλια για τις εγκύους, στις ομάδες υψηλού κινδύνου τα νεογέννητα
«Τα εμβόλια είναι ασφαλή για τις γυναίκες που βρίσκονται σε διαδικασία τεκνοποίησης ή είναι έγκυες, όσο και για τα έμβρυα», επισημαίνει με ανάρτησή του στο Facebook ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, τονίζοντας ότι «τα δεδομένα είναι αδιαμφισβήτητα. Επίσης, δεν μειώνεται η γονιμότητα».
Παράλληλα όπως αναφέρει «το πιο σημαντικό είναι ότι η μητέρα θα μπορεί να προσφέρει αντισώματα στο νεογέννητο που θα το προστατέψουν από πιθανή σοβαρή λοίμωξη από Covid-19. Η εμβολιασμένη θηλάζουσα μητέρα προσφέρει τη μέγιστη δυνατή προστασία στο παιδί της!»
Η πλήρης ανάρτηση του Γκίκα Μαγιορκίνη έχει ως εξής:
«Τα νεογέννητα ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου για σοβαρό Covid-19.
Από την άλλη ακούμε συχνά την ερώτηση για το αν θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο οι γυναίκες που βρίσκονται σε διαδικασία τεκνοποίησης ή είναι έγκυες. Τα εμβόλια είναι ασφαλή για τις γυναίκες και τα έμβρυα, τα δεδομένα είναι αδιαμφισβήτητα. Επίσης, ΔΕΝ μειώνεται η γονιμότητα.
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η μητέρα θα μπορεί να προσφέρει αντισώματα στο νεογέννητο που θα το προστατέψουν από πιθανή σοβαρή λοίμωξη από Covid-19. Η εμβολιασμένη θηλάζουσα μητέρα προσφέρει τη μέγιστη δυνατή προστασία στο παιδί της!»
Πηγή άρθρου και φωτογραφίας: www.liberal.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ο κέντημα του Μαστιχόδενδρου (Βίντεο & Φώτο)
20.07.2026 - 11:14 πμ
Ρουμάνοι Τουριστικοί Πράκτορες σε Λέσβο και Χίο
25.06.2026 - 10:11 πμ


















