ΚΟΣΜΟΣ - 28/02/2024 - 1:39 μμ
Γιούλια Ναβάλναγια στο Ευρωκοινοβούλιο: Ο Πούτιν διευθύνει μία εγκληματική συμμορία
Η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι ζήτησε να λογοδοτήσει ο Ρώσος πρόεδρος για όλα όσα έχει κάνει – «Αν θέλεις πραγματικά να νικήσεις τον Πούτιν, πρέπει να γίνεις καινοτόμος»
Απευθυνόμενη στους Ευρωβουλευτές και, συνεπώς, στους Ευρωπαίους πολίτες, η κυρία Ναβάλναγια τόνισε ότι «ο Πούτιν δεν μπορεί να πληγεί από κυρώσεις ή ψηφίσματα ή βάσει ηθικών και διεθνών κανόνων».
«Αυτή είναι η απάντηση στην ερώτηση που κάνουν ενδεχομένως οι Ευρωπαίοι πολίτες. Αν θέλεις πραγματικά να νικήσεις τον Πούτιν, πρέπει να γίνεις καινοτόμος. Και πρέπει να σταματήσεις να είσαι βαρετός. Δεν μπορείς να βλάψεις τον Πούτιν με ένα άλλο ψήφισμα ή μια άλλη σειρά κυρώσεων που δεν διαφέρουν από τις προηγούμενες. Δεν μπορείς να τον νικήσεις νομίζοντας ότι είναι άνθρωπος με αρχές που έχει ήθος και σέβεται τους κανόνες».
«Εγκληματική συμμορία»
«Ο Πούτιν πρέπει να λογοδοτήσει για όσα έκανε στη χώρα μου. Ο Πούτιν πρέπει να λογοδοτήσει για όσα έκανε σε μια γειτονική, ειρηνική χώρα. Και ο Πούτιν πρέπει να λογοδοτήσει για όλα όσα έκανε στον Αλεξέι».
Ολοκληρώνοντας την ομιλία της τόνισε ότι «ο σύζυγός μου δεν θα δει ποτέ πώς θα είναι η όμορφη Ρωσία του μέλλοντος, αλλά εμείς πρέπει να το δούμε. Και θα κάνω ό,τι μπορώ για να πραγματοποιήσω το όνειρό του, ότι το κακό θα πέσει και αυτό το όμορφο μέλλον θα έρθει».


















