Κυριακή 04.12.2022

Γιάννης Σμαραγδής: «Χείμαρρος» κατά του Ντάνου – «Προσπάθησαν να τον επιβάλλουν για να παίξει τον Υψηλάντη»

«Τα παιχνίδια αυτά μακριά από τις ταινίες μου» τόνισε ο σκηνοθέτης – «Του είπα να διορθώσει τη φωνή του και να σπουδάσει υποκριτική» – Δείτε βίντεο

OΓιάννης Σμαραγδής παραχώρησε μία συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινό» και μίλησε μεταξύ άλλων για την απώλεια της γυναίκας του, την οποία δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει ακόμα. Στη συνέχεια της συνέντευξης, ο σκηνοθέτης αναφέρθηκε στη νέα του ταινία για τη ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια και αναφέρθηκε και στις φήμες που ήθελαν τον Γιώργο Αγγελόπουλο, να αναλαμβάνει τον ρόλο του Αλέξανδρου Υψηλάντη.

«Πριν από 3 χρόνια, ο Γιώργος Αγγελόπουλος είχε έρθει στο γραφείο μου με μια φίλη μου δημοσιογράφο για να τον συμβουλεύσω για την υποκριτική. Του είπα να πάει να διορθώσει τη φωνή του, γιατί είναι διαφορετική με το σώμα του και να πάει να σπουδάσει υποκριτική. Έκτοτε, αυτός έκανε διάφορες προσπάθειες να έρθει σε επαφή μαζί μου, τηλεφωνικές και κάποια μηνύματα στα οποία δεν ανταποκρίθηκα με κανένα τρόπο. Ο σκηνοθέτης δεν κάνει μαθήματα υποκριτικής στους ηθοποιούς» ανέφερε αρχικά ο σκηνοθέτης.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Σμαραγδής συμπλήρωσε για τα δημοσίευματα που κυκλοφόρησαν και αφορούσαν στη συμμετοχή του Ντάνου: «Όταν βγήκε αυτό το δημοσίευμα, πήρα τη δημοσιογράφο και της είπα “Τι είναι αυτές οι ασχήμιες; Πάρε τον τηλέφωνο και πες του να βγει να το διαψεύσει”. Τον πήρε τηλέφωνο και του είπε ακριβώς τι να γράψει. Δεν το έκανε».

«Μετά πήρα τηλέφωνο αυτό που λέει ότι είναι ο διανομέας και μετά αποσύρθηκε και του λέω “Εσύ το έχεις κάνει”. Και μου είπε: “Το είπα σε μια δημοσιογράφο φίλη μου, αλλά δεν είπα εγώ να παίξει τον Υψηλάντη”. Του είπα να βγει να τα πει αυτά. Όχι μόνο δεν βγήκε, αλλά μου είπε: “Εάν δεν παίξει ο Ντάνος στην ταινία, αποσύρομαι”. Και του είπα μια κουβέντα που λέμε στην Κρήτη… Και μου έκλεισε το τηλέφωνο» ανέφερε.

Δείτε το βίντεο 

Σε απάντηση όλων αυτών, ο Γιώργος Αγγελόπουλος, μέσω της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1, απάντησε στον σκηνοθέτη και τόνισε: «Δεν θέλω να δώσω συνέχεια. Άλλη είναι η πραγματικότητα. Λυπάμαι για την εξέλιξη των πραγμάτων».

Με τη σειρά του ο Γιάννης Σμαραγδής επεσήμανε: «Τα παιχνίδια αυτά μακριά από τις ταινίες τις δικές μου. Προσπάθησαν να επιβάλλουν τον κύριο Αγγελόπουλο και να παίξει τον Υψηλάντη. Ξέρετε ποιο πρόβλημα μου δημιούργησε εμένα όλη αυτή η ιστορία; Εγώ έχω επιλέξει τον ηθοποιό και με πήρε τηλέφωνο και μου είπε “Τι είναι αυτά τα πράγματα που κάνετε κύριε Σμαραγδή”; Το δεύτερο πιο σοβαρό είναι ότι ο Υψηλάντης έχει απογόνους. Ο ένας εξ’ αυτών είναι ο Άγγελος Υψηλάντης, φίλος μου… Δηλαδή, τι θα πει η οικογένεια για μια επιλογή σαν αυτή που εμφανίζομαι εγώ ότι έχω κάνει; Αυτά που σας είπα είναι 1.000.000% αλήθεια».

Φωτογραφίες: NDPPHOTO

Πηγή: Protothema

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ