Τετάρτη 16.06.2021

Για πρώτη φορά από το 2015 κάτω από τους 10.000 οι αιτούντες άσυλο στα νησιά

Η μείωση του αριθμού των αιτούντων άσυλο κάτω από τους 10.000 στα νησιά μας, είναι άλλη μία απόδειξη πραγματικής μείωσης των βαρών του μεταναστευτικού στις τοπικές κοινωνίες και αναδεικνύει ότι δουλεύουμε στη σωστή κατεύθυνση.

Οι διατηρήσιμες μειωμένες ροές, η διαρκής μείωση του αριθμού των διαμενόντων στα νησιά και σε όλη την επικράτεια, η μείωση των δομών φιλοξενίας, δεν είναι απλοί αριθμοί. Το γεγονός ότι οι αιτούντες άσυλο σε όλη τη χώρα ήταν πέρυσι τον Απρίλιο 92.909 και σήμερα είναι 55.493 και στα νησιά – που δοκιμάστηκαν περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή από το 2015 και μετά – είναι πλέον κάτω από 10.000, σημαίνει πραγματική μείωση των βαρών στις τοπικές κοινωνίες, καλύτερες συνθήκες εργασίας στις δομές και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους φιλοξενούμενους.

Η εικόνα του μεταναστευτικού έχει αλλάξει.

Τα ορατά και μετρήσιμα αποτελέσματα της πολιτικής που ασκούμε εδώ και δεκαπέντε μήνες στο μεταναστευτικό, είναι η απόδειξη ότι δουλεύουμε στη σωστή κατεύθυνση και οφείλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο και το ίδιο αποφασιστικά

Ενημερωτικό Απριλίου:
https://migration.gov.gr/gia-proti-fora-apo-to-2015-kato-a…/

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ