Δευτέρα 20.09.2021

Γεωργιάδης: Δεν αποκλείεται να απαγορευθεί στους ανεμβολίαστους η είσοδος στο λιανεμπόριο

Τι δήλωσε για την έως τώρα απόδοση των μέτρων, την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας αλλά και για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και τοποθετήθηκε επί της απόδοσης που έχουν μέχρι τώρα τα μέτρα προστασίας ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να απαγορευθεί η είσοδος στους ανεμβολίαστους πολίτες και σε καταστήματα λιανεμπορίου.

Ο κ.Γεωργιάδης υποστήριξε ότι δεν αποκλείεται να απαγορευθεί στους ανεμβολίαστους να εισέρχονται σε όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και του λιανικού εμπορίου. Ωστόσο επεσήμανε πως κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει αν η πανδημία επιδεινωθεί προς το φθινόπωρο.

Εν συνεχεία, ο υπουργός αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα. Εξήγησε ότι η χώρα μας δεν θα μπορούσε να έχει ανοιχτά τα σύνορά της για τους τουρίστες και ταυτόχρονα να εξαφανίσει τον κοροναϊό. «Αυτό που μπορούμε να πετύχουμε είναι να ελέγχουμε και να περιορίσουμε τον ιό».

Αποδίδουν τα μέτρα της κυβέρνησης

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να επεμβαίνει όταν υπάρχει πρόβλημα, όπως έκανε στην περίπτωση της Μυκόνου. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο ρυθμός αύξησης στο νησί έπεσε στο μισό. «Έγινε σαφές ότι αυτή η ιστορία με τα party δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να ληφθούν οριζόντια μέτρα σε άλλα νησιά, όπως για παράδειγμα η Κρήτη, υποστήριξε ότι όπου χρειαστεί θα έχουμε παρέμβαση του κράτους.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης κλήθηκε να απαντήσει για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού ορισμένων επαγγελματικών ομάδων. Επισήμανε ότι το κράτος δεν είναι τύραννος και πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα στενοχωρηθεί πρώτος αν κάποιος ανεβολίαστος χάσει τη δουλειά του. Ωστόσο η υποχρεωτικότητα ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει.

 

Πηγή Άρθρου και Φωτογραφίας: www.parapolitika.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

8:46 πμ

Οραμα