Τρίτη 25.01.2022

Γεωργαντάς: Αγγίξαμε το 79,2% στον εμβολιασμό του ενήλικου πληθυσμού με μία δόση

«Βλέπουμε μια πολύ καλή ροή και στην αναμνηστική», τόνισε

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργο Γιωργαντά, το ποσοστό εμβολιασμού με την πρώτη δόση αγγίζει το 79,2% στον ενήλικο πληθυσμό και το 67% στον γενικό πληθυσμό, δηλαδή 2 μονάδες κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Ο υφυπουργός τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι σε ό,τι αφορά στην τρίτη δόση, στις ηλικίες άνω των 60 ετών, που υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα, οι ανεμβολίαστοι από τους περίπου 590.000 περιορίστηκαν στους 546.000. «Και βλέπουμε μια πολύ καλή ροή και στην αναμνηστική δόση, καθώς από τα 3,2 εκατ. περίπου που είναι οι δικαιούχοι της τρίτης δόσης, το 65% είτε έχει εμβολιαστεί είτε είχε προγραμματίσει το ραντεβού του», επισήμανε.

Ο κ. Γεωργαντάς επανέλαβε ότι ανοίγουν κι άλλα εμβολιαστικά κέντρα φτάνοντας περίπου τα 2.300 από τα 1.500 που λειτουργούσαν και διευρύνεται το ωράριο τους. Από τον Δεκέμβριο θα λειτουργούν και τις Κυριακές.

«Πρώτο όριο το 9μηνο»

Για τη διάρκεια του πιστοποιητικού εμβολιασμού, ο κ. Γεωργαντάς εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή η Κομισιόν συζητά πως θα ισχύει το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό για τις μετακινήσεις μεταξύ των χωρών κι έχει θέσει ως πρώτο όριο το 9μηνο.

«Στην Ελλάδα, αυτό που θα ισχύσει μετά τις 13 Δεκεμβρίου είναι ότι μετά τους 7 μήνες οι άνω των 60 ετών δεν θα έχουν πρόσβαση στους κλειστούς χώρους αν δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Περιμένουμε»

Αναφερόμενος στη μετάλλαξη Όμικρον, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση περιμένει τα δεδομένα από την επιστημονική κοινότητα ώστε αν χρειαστεί να προσαρμόσει τα μέτρα της.

«Η διαδικασία της αντιμετώπισης της πανδημίας είναι δυναμική, αλλά τα μέτρα που λάβαμε πριν λίγο καιρό αποδίδουν. Αυτή τη στιγμή είναι ενισχυμένο και το σύστημα υγείας και ταυτόχρονα βλέπουμε ότι έχουμε και μεγάλη αύξηση των εμβολιασμών. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει γενικό lockdown», κατέληξε.

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας: Parapolitika.gr

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ