Κυριακή 24.09.2023

Γαλλία: Υποψήφια βουλευτής κατηγορείται για υπερβολικό Photoshop στην προεκλογική της αφίσα

Το…καλό της πρόσωπο θέλησε να δείξει στους ψηφοφόρους μία Γαλλίδα υποψήφια βουλευτής, όμως κάπου το παραέκανε και κατέληξε αντικείμενο χλεύης.

 

Η Juliette de Causans επεξεργάστηκε υπερβολικά το πρόσωπό της στην προεκλογική της αφίσα, με αποτέλεσμα να μοιάζει άλλος άνθρωπος.

Όταν κυκλοφόρησε η αυθεντική φωτογραφία που χρησιμοποιήθηκε πριν την επεξεργασία, η de Causans κατηγορήθηκε μέχρι και για παραπλάνηση στα social media.

Μετά τον διαδικτυακό σάλο που δημιουργήθηκε, τόσο από πολιτικούς της αντιπάλους, όσο και από τους ψηφοφόρους της, η de Causans παραδέχτηκε ότι το έκανε με την αιτιολογία πως οι επεξεργασμένες εικόνες θα βοηθούσαν στην ενίσχυση του σκοπού της. Την ίδια ώρα, υποστήριξε επίσης ότι είναι δικαίωμά της να έχει μια «ωραία φωτογραφία».

Η υποψήφια βουλευτής που κατεβαίνει με το μικρό κεντρώο κόμμα Europe Écologie Égalité, το οποίο σχηματίστηκε από αποσχισθέντες υποστηρικτές του προέδρου Μακρόν.

Προηγουμένως, η Juliette de Causans εργάστηκε για μερικά χρόνια ως δασκάλα πριν κάνει το ντεμπούτο της στην πολιτική το 2021.

Στις εκλογές του 2022, η de Causans κέρδισε μόλις το 4,28% των ψήφων στην ορεινή περιοχή στις Αρδέννες του Γκραντ Εστ.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η υποψήφια βουλευτής έγινε viral στο Twitter σε τέτοιο βαθμό, που έφτασε να δώσει συνέντευξη στην Telegram.

«Είναι απάτη», «Παραπλανάτε τους ψηφοφόρους με τη φωτογραφία της προεκλογικής σας εκστρατείας. Είναι αξιολύπητο, δεν σας ψηφίζω πια, αξίζουμε κάτι καλύτερο» της γράφουν οργισμένοι οι ακόλουθοί της.

«Είναι αξιολύπητη» σχολιάζει κάποιος άλλος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ