Παρασκευή 21.06.2024

Γαλλία: Σάλος με Ολυμπιονίκη δρομέα- «Ο Χίτλερ είναι σχολιαρόπαιδο μπροστά στον Νετανιάχου», έγραψε στο Twitter

Ο δήμαρχος της πόλης από την οποία κατάγεται ο τρεις φορές Ολυμπιονίκης, εξέφρασε την απογοήτευσή του

Tη μήνη των συμπολιτών του αλλά και των δημοτικών αρχών της γενέτειράς του, Ρενς έχει προκαλέσει ο Γάλλος Μαχιεντίν Μεκχισί, τρεις φορές Ολυμπιονίκης, καθώς συνέκρινε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπένζαμιν Νετανιάχου με τον Αδόλφο Χίτλερ.

Ο πρώην δρομέας έκανε σύγκριση του επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης με τον ηγέτη του Τρίτου Ράιχ, στην πόλη απ’ όπου κατάγεται ο αθλητής.

«Ο Αδόλφος Χίτλερ είναι σχολιαρόπαιδο μπροστά στον Νετανιάχου! Οι ηγέτες της Δύσης είναι πραγματικοί συνεργάτες του», ήταν το σχόλιο που ανέβασε σε κοινωνικό δίκτυο ο Γάλλος αθλητής, συνοδεύοντας το μήνυμά του με τα ακόλουθα hashtags, όπως #Nazisrael #GazaGenocide και #IsraeliNewNazism.

Στις αρχές της χρονιάς, ο Μεκχισί ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ενεργό δράση.

Όπως σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», η δημοσίευσή του σχολίου του πυροδότησε επικρίσεις στο X, συμπεριλαμβανομένου του Aρνό Ρομπινέ , δημάρχου της πόλης Ρενς: «Και να σκεφτείς ότι αυτό το άτομο φόρεσε τη φανέλα της γαλλικής ομάδας! Ντρέπομαι για την πόλη μας… τι αποτυχία !», έγραψε στο Χ (πρώην Twitter).

Για τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς η στάση της γαλλικής κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη. Το Παρίσι έχει ταχθεί εξαρχής υπέρ του Ισραήλ μετά την σφαγή της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας την 7η Οκτωβρίου, ωστόσο, έχει τονίσει, δια στόματος του προέδρου Μακρόν, ότι, για την ειρήνευση στην περιοχή, η μόνη λύση είναι αυτή των δύο κρατών.

Πηγή: Protothema

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ