Τετάρτη 04.08.2021

Γ. Παυλάκης για Δέλτα: «Χρειαζόμαστε 80% εμβολιαστική κάλυψη. Κι αν…»

Για εντυπωσιακή επικράτηση παγκοσμίως του νέου μεταλλαγμένου στελέχους ΔΕΛΤΑ του κορωνοιού έκανε λόγο ο ερευνητής – επικεφαλής του τμήματος εμβολίων του Εθνικού Ιδρύματος των ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης ενώ επισήμανε και αυτός ότι είναι πολύ επικίνδυνη. «Δεν υπάρχει τρόπος να το σταματήσουμε, εκτός από κλείσιμο», είπε.

«Μπορεί να γίνει πολύ τραγική η κατάσταση , είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, γιατί επεκτείνεται στις νεότερες ηλικίες, μολύνει παιδιά. Έχει τεράστιο ιικό φορτίο. Τις επόμενες μέρες και μήνες θα δείτε συνεχείς υπερμεταδόσεις. Α ανέφερε μεταξύ άλντί να βλέπετε ένα – δύο κρούσματα θα βλέπετε όλη την οικογένεια».

Ο κ. Παυλάκης πρόσθεσε: «Είναι απόλυτη ανάγκη να εμβολιαστούμε. Ο εμβολιασμός όμως δεν είναι “άδεια για ξεσάλωμα”, για να κάνουμε ότι θέλουμε αυτό το καλοκαίρι. Κακώς βγάλαμε τις μάσκες και κυρίως γιατί αυτό δίνει το σήμα ότι “τελειώσαμε”. Αυτό είναι το τελείως λάθος μήνυμα. Θέλουμε πάνω από 80% εμβολιασμένους και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα δούμε μεγάλη διαφορά. Αυτός ο ιός μεταδίδεται πολύ εύκολα και δεν είναι εύκολο να ελεγχθεί με αυτά που ξέραμε το περασμένο καλοκαίρι. Έχουμε μια καινούρια κατάσταση. Κανείς δεν θέλει να το ακούσει γιατί όλοι θέλουμε να πάμε διακοπές…».

 Ο ερευνητής μεταξύ άλλων, επίσης ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα τα παιδιά θα γίνουν ο πιο ευάλωτος πληθυσμός, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κανείς στην Ελλάδα δεν επικεντρώνεται στον εμβολιασμό των παιδιών», ενώ ερωτηθείς σχετικά αν πρέπει να δρομολογηθεί κάτι τέτοιο, σημείωσε ότι μόνο έτσι θα φτάσει ο πληθυσμός των εμβολιασμένων στο 80%.

 

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας: www.naftemporiki.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ