Παρασκευή 27.01.2023

Φύλλα ημερολογίου της γραμματέως του Καλογρίτσα: “Συναντήσεις με Αρτεμίου και Παππά για το ΣΥΡΙΖΑ channel”

Του Παναγιώτη Στάθη 

Μάλιστα τα αποσπάσματα αυτά παρουσιάστηκαν ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου σε συνέχεια όσων η ίδια κατέθεσε για “φακέλους και τσάντες με χρήματα από το γραφείο Καλογρίτσα για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ”.

Σύμφωνα με όσα είπε ο δικηγόρος του επιχειρηματία υπάρχουν καταχωρήσεις για συναντήσεις του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στο γραφείο Καλογρίτσα με τον δικαζόμενο επιχειρηματία, αλλά και τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου.

Δυο συναντήσεις

Σύμφωνα με αυτές τις καταχωρήσεις έγιναν δύο συναντήσεις τον Σεπτέμβριο του 2016, στο γραφείο του Χρήστου Καλογρίτσα, μία στις 15 του μήνα και μία στις 22 Σεπτεμβρίου ανάμεσα στον Νίκο Παππά και τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου την πρώτη φορά, ενώ τη δεύτερη στη συνάντηση Παππά-Αρτεμίου μετείχε και ο ίδιος ο Καλογρίτσας.

Μάλιστα η δεύτερη συνάντηση των τριών (Παππά, Καλογρίτσα, Αρτεμίου) φέρεται να έχει καταχωρηθεί την ημέρα συνάντησης του κ. Καλογρίτσα με τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το εγχείρημα συμμετοχής στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Τι είπε

Ο δικηγόρος του Χρήστου Καλογρίτσα, Αγγελος Καραχάλιος είπε: “Θα ήθελα να καταθέσω δύο ακόμα σημαντικά στοιχεία που αφορούν την κατάθεση της κυρίας Διαμαντή, αλλά και το ιστορικό sms της 15 Νοέμβριου 2016, που δεν άφησε ασχολίαστο ο Τύπος και ο πολιτικός κόσμος. Το συνδέω ευθέως με το περιεχόμενο της κατάθεσης Διαμαντή και με το μήνυμα αυτό, γιατί τέθηκε θέμα αξιοπιστίας της, τη χαρακτήρισαν ανυπόληπτη, ψευδομάρτυρα και συκοφάντη.

Το ημερολόγιο τηρούσε η επί σαράντα χρόνια γραμματέας του Καλογρίτσα του οποίου θα καταθέσουμε αποσπάσματα δυο ημερών της 15 και 22-9- 2016. Η κυρία Διαμαντή κατέθεσε ότι ο κ. Αρτεμίου είχε συναντήσεις με Παππά και Καλογρίτσα στα γραφεία Καλογρίτσα. Η ίδια μάρτυρας έχει πει, ότι στις 22-9-2016 συναντήθηκε ο Χρήστος Καλογρίτσας με τον κ. Μαρινάκη. Τόσο στις 15/9 υπάρχει καταχωρημένη συνάντηση με Αρτεμίου στα γραφεία της εταιρείας Καλογρίτσα αλλά και στις 22-9 υπάρχει συνάντηση Παππά, Καλογρίτσα με Αρτεμίου, μετά τη συνάντηση με Μαρινάκη και το βράδυ συνάντηση Kαλογρίτσα με τον κ. Παππά.

Οι σημειώσεις στο ημερολόγιο της Διαμαντή, όπως παρουσιάστηκαν αναφέρουν:

15.9.2016: Αρτεμίου (στο γραφείο Καλογρίτσα) -14,25- 15,00

22.9.2016: Μαρινάκης (στον Πειραιά ) -21,00 – 21,30

22.9.2016: Παππάς (στο γραφείο Καλογρίτσα) -22,15-22,4

“Πλαστά”

Η πλευρά Παππά, δια του Γιάννη Μαντζουράνη υπέβαλε ενστάσεις κατά των μηνυμάτων (sms) που προσκομίστηκαν από τον Χρήστο Καλογρίτσα με ηλεκτρονικούς διαλόγους μεταξύ του επιχειρηματία και του Νίκου Παππά αφενός για παραβίαση προσωπικών δεδομένων (δημοσιοποίηση χωρίς έγκριση ενός από τα μέρη) και αφετέρου για πλαστότητα των μηνυμάτων αυτών: “αν έχει κάποιος το κινητό κάποιου μπορεί να φτιάξει όσα μηνύματα θέλει”, είπε ο κ.Μαντζουράνης και πρόσθεσε ότι “τα μηνύματα είναι πλαστά και είναι παραποιημένα. Κάποιος έχει βάλει το χεράκι του”.

Προς τούτο προσκομίστηκε πραγματογνωμοσύνη από το γραφείο Δημητρίου Καλατζή και υιού προς υποστήριξη της άποψης ότι είναι εύκολο να “φτιαχτούν” διάλογοι μεταξύ συνομιλητών από κινητά τηλέφωνα.

Η δήλωση

Αναλυτικά ο κ. Μαντζουράνης ανέφερε:

“Σήμερα προσκομίσαμε αποδείξεις ότι τα SMS, που εμφανίστηκαν από την πλευρά του κυρίου Καλογρίτσα στο Ειδικό Δικαστήριο, είναι μη γνήσια και προσβλήθηκαν ως πλαστά.

Είναι προϊόντα ενός παρακράτους, που επιχειρεί την πολιτική δολοφονία του Νίκου Παππά και, μέσω αυτής, τη δυσφήμιση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν ο κύριος Μητσοτάκης υιοθέτησε και ξέπλυνε δημόσια την πλαστογραφία, για να σπιλώσει τον Αλέξη Τσίπρα, αποκαλύφθηκε ποιος προΐσταται των πλαστογραφιών. Είναι ο ίδιος, που προΐσταται και των υποκλοπών. Προειδοποιούμε: Πλαστογραφίες, μηχανορραφίες και προγραφές δεν θα περάσουν, ούτε εντός ούτε εκτός του δικαστηρίου”.

Πηγή: Capital.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ