Τρίτη 26.10.2021

Φιλοπρόοδος Όμιλος Κάμπου: Παράταση διαδικασίας επανεξέτασης στοιχείων ηλεκτροδότησης υδροληπτικού έργου.

Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Κάμπου, τηρώντας τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα κατά του covid-19, πραγματοποίησε παρουσία μεγάλου αριθμού μελών του και καλλιεργητών του Κάμπου ενημερωτική συνάντηση την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.00 στα Γραφεία του Συλλόγου στο Δημοτικό Σχολείο Κάμπου (χώρος γηπέδου καλαθοσφαίρισης). Θέμα της ήταν τα ειδοποιητήρια της ΔΕΗ προς ιδιοκτήτες πηγαδιών στον Κάμπο, καθώς και οι προϋποθέσεις διατήρησης των συμβάσεων αγροτικού τιμολογίου.

Για τα παραπάνω ζητήματα ομιλητές ήταν ο κ. Μάριος Γκολέμης, Προϊστάμενος Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Χίου, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και ο κ. Σίμος Καραολάνης, Προϊστάμενος Τμήματος Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής.

Ακολούθησε διάλογος, διατυπώθηκαν ερωτήματα και προβληματισμοί από το παρευρισκόμενο ακροατήριο. Σημεία αιχμής:

  • Ο Κάμπος της Χίου συνιστά ένα ιδιαίτερο οικιστικό σύνολο, όπου συνδυάζεται το μοναδικό περιβάλλον από περιβόλια εσπεριδοειδών με τα παλιά αρχοντικά. Έχει χαρακτηριστεί ως “ιστορικός” τόπος και παραδοσιακός οικισμός προστατευόμενος από το Υπουργείο Πολιτισμού.
  • Η διατήρηση του πρασίνου στην περιοχή του Κάμπου με την καλλιέργεια των περιβολιών με εσπεριδοειδή, που μας κληροδότησαν οι προγονοί μας, είναι πολυδάπανη και η δυνατότητα των κατοίκων να τα συντηρήσουν δυσχεραίνεται ολοένα και περισσότερο.
  • Η απλούστευση των διαδικασιών. Το δελτίο γεωργοτεχνικών εργασιών (Ε1) από το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, που είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ για το αγροτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, απαιτεί πολύ χρόνο και γραφειοκρατία και γίνεται ακόμα πιο δύσκολη η διαδικασία λήψης του σε περίπτωση πολλών συνιδιοκτητών κτημάτων.
  • Tέλος, η απαίτηση των παρευρισκομένων να δοθεί παράταση, τουλάχιστον ενός (1) έτους, για την καταληκτική ημερομηνία προκειμένου να κατατεθούν στην ΔΕΗ τα δικαιολογητικά για την διατήρηση της σύμβασης με αγροτικό τιμολόγιο.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΑΡΤΑΚΗ                                       ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ

ΦΟΚάμπου παράταση για ρεύμα πηγαδιών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10:00 πμ

Και εγώ…