Τετάρτη 28.07.2021

Φίλης: Πρόσκληση στο ΚΙΝΑΛ να συμμετάσχει σε μια αριστερή διακυβέρνηση

Πρόσκληση στο ΚΙΝΑΛ να επιλέξει –«με τους δικούς του όρους και προϋποθέσεις» τη συμμετοχή του σε προοδευτική αριστερή διακυβέρνηση της χώρας, απηύθυνε ο βουλευτής και τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Μιλώντας στο Πρώτο πρόγραμμα ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε μάλιστα ότι «το ΚΙΝΑΛ διχάζεται» και πως «ο κεντρικός πολιτικός λόγος του έχει αντιφατικά στοιχεία», καλώντας το «να μη γίνει παρακολούθημα της ΝΔ, όπως συνέβη στο παρελθόν με το ΠΑΣΟΚ».

Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε «εξαιρετικά κυνική» τη συζήτηση περί πρόωρων εκλογών, εν μέσω των προβλημάτων που δημιουργεί η πανδημία και της αγωνίας του κόσμου.

Εξέφρασε την άποψη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μια δεξιά πολιτική έχει κερδίσει ένα μέρος του μεσαίου χώρου. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τα μέτρα που πήρε δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα και η πανδημία, ισχυριζόμενος ότι δεν υπήρξε συνεννόηση με την επιστημονική κοινότητα για τη χαλάρωση των μέτρων και τη μη χρήση μάσκας.

«Με ανησυχεί ο Σεπτέμβριος και το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Πρέπει να υπάρξει σχέδιο, δεν πρέπει να μείνουμε στον εμβολιασμό των παιδιών. Να μην την πατήσουμε ξανά για τρίτη φορά και να έχουμε κλειστά σχολεία και πανεπιστήμια ή να ανοίξουν χωρίς υγειονομική ασφάλεια», υπογράμμισε , όσον αφορά το νέο εκπαιδευτικό έτος.

Ερωτηθείς για τις 11.700 μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ο κ. Φίλης τόνισε ότι αυτές… άργησαν ένα χρόνο, σημειώνοντας ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες για 15.000 μόνιμες προσλήψεις. Υποστήριξε δε, ότι στο υπουργείο Παιδείας υποχρεώθηκαν να προχωρήσουν στην κίνηση αυτή, καθώς φέτος συνταξιοδοτήθηκαν 8.000 εκπαιδευτικοί.

 

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας: www.liberal.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ