Παρασκευή 22.09.2023

Φάουτσι: Η χρήση μάσκας στα αεροπλάνα ήρθε για να μείνει

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος θεωρεί απαραίτητη τη χρήση της στη διάρκεια αεροπορικών ταξιδιών

Υπέρ της χρήσης μάσκας στα αεροπλάνα και μετά το πέρας της πανδημίας του κορωνοϊού τάσσεται ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος, Δρ. Άντονι Φάουτσι.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «This Week» του δικτύου «ABC News», ο σύμβουλος της αμερικανικής κυβέρνησης, επικεφαλής στη διαχείριση της νόσου Covid θεωρεί ότι είναι απαραίτητη χρήση μάσκας στη διάρκεια των πτήσεων.

«Νομίζω ότι όταν έχεις να κάνεις με έναν κλειστό χώρο, ακόμα κι αν ο εξαερισμός είναι καλός, πρέπει να κάνουμε αυτό το επιπλέον βήμα», τόνισε ο Αμερικανός επιστήμονας.

Η πρόταση του Φάουτσι για χρήση μάσκας των επιβατών στα αεροπλάνα έρχεται την ώρα καθώς κορυφαίοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι υγείας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ιδιαίτερα μεταδοτική παραλλαγή «Όμικρον» που εξαπλώνεται ταχύτατα στις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, καθώς πολλοί φτιάχνουν βαλίτσες για να ταξιδέψουν τις γιορτές, οι υγειονομικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν για έναν δύσκολο  χειμώνα κάνοντας συνεχώς εκκλήσεις στους ανεμβολίαστους να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα «Washington Post», o κορυφαίος επιδημιολόγος εξήρε την αναγκαιότητα χρήσης της μάσκας στη διάρκεια των αεροπορικών ταξιδιών απαντώντας στα όσα είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος των αμερικανικών αερογραμμών «Southwest Airlines», Γκάρι Κέλι, στη διάρκειας ακρόασης στη Γερουσία ότι οι μάσκες «δεν προσθέτουν και πολλά στην προστασία των επιβατών».

Αλλά και ο Διευθύνων Σύμβουλος των «American Airlines», Νταγκ Πάρκερ, υποστήριξε ότι «το αεροσκάφος είναι το πιο ασφαλές μέρος που μπορεί κανείς να βρίσκεται. Αυτό ισχύει για όλα τα αεροσκάφη μας» τόνισε.

Ωστόσο, για τον δρα Άντονι Φάουτσι, «παρά το γεγονός ότι τα αεροσκάφη έχουν καλό σύστημα φιλτραρίσματος, πιστεύει ότι οι μάσκες είναι ένα συνετό πράγμα που πρέπει να κάνουμε και θα πρέπει να το κάνουμε».

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας: Protothema

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ