Δευτέρα 11.12.2023

Φαίη Μπακογιώργου: Το missing alert, οι ανώνυμες αναφορές και η εμπλοκή μίας γυναίκας – Τι ανακοίνωσε το «Χαμόγελο του παιδιού»

Φαίη Μπακογιώργου: Συγκλονιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της Φαίης Μπακογιώργου, της εγκύου μητέρας που βρέθηκε μέσα σε μία κουβέρτα.

Με μία ανακοίνωση που περιγράφει το χρονικό της υπόθεσης, το «Χαμόγελο του Παιδιού» κάνει λόγο για ανώνυμος αναφορές και εμπλοκή μίας γυναίκας στην υπόθεση.

Φαίη Μπακογιώργου: Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναφορικά με την υπόθεση δολοφονίας της 23χρονης Φαίης Μπακογιώργου, ενημερώνει πως έλαβε ανώνυμες αναφορές το 2021 σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης της μητέρας αλλά και των παιδιών της οικογένειας.

Τον Ιούνιο του 2021 πραγματοποιήθηκαν ανώνυμες τηλεφωνικές αναφορές στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά S.O.S. 1056» για τις συνθήκες διαβίωσης τόσο της μητέρας όσο και των παιδιών της οικογένειας. Όπως πραγματοποιούμε σε κάθε ανάλογο περιστατικό ενημερώθηκαν άμεσα οι αρμόδιες Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αρχές για να κινητοποιηθούν όλες οι διαδικασίες για την προστασία των παιδιών.

Τον Νοέμβριο του 2021 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε κλήση στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τους Αγνοούμενους Ενήλικες 1017» από πρόσωπο της οικογενείας πως η Φαίη Μπακογιώργου είχε εξαφανιστεί από τον Οκτώβρη. Ενημερώθηκαν και πάλι οι Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αρχές και ακολουθήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την έγκαιρη και έγκυρη ειδοποίηση των πολιτών μέσω ενεργοποίησης του MissingAlert. Ακολούθησαν πολλές ανώνυμες κλήσεις που αφορούσαν την οικογένεια καθώς και για την εμπλοκή γυναίκας αγνώστων στοιχείων.

Τέλη Νοεμβρίου 2021 ενημερωθήκαμε από την εκπομπή «Φως στο Τούνελ» για την τραγική κατάληξη της Φαίης Μπακογιώργου. Προχωρήσαμε σε λήξη του MissingAlert. Επιπρόσθετα, ο Οργανισμός έλαβε ενημέρωση και για την τρέχουσα κατάσταση των συνθηκών ζωής των ανηλίκων της οικογένειας και στάλθηκε ενημέρωση και αναφορά στις Αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε ότι θα βρεθούμε δίπλα στα παιδιά της οικογένειας, για οτιδήποτε χρειαστούν. Τα παιδιά, βάση ενημέρωσης από τις Αστυνομικές Αρχές, βρίσκονται σε ασφαλές περιβάλλον.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρέχει τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του και βρίσκεται δίπλα σε κάθε παιδί και ενήλικα που έχει πέσει θύμα σωματικής, σεξουαλικής και ψυχολογικής κακοποίησης, παραμέλησης κ.ά. στην Ελλάδα με την ίδια ένταση και μεθοδικότητα με στόχο την ολιστική στήριξη. Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν, 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο.

Για οποιοδήποτε περιστατικό αφορά σε παιδί θύμα βίας καλέστε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056».

Για συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες καλέστε την «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116 111».

Για οποιοδήποτε περιστατικό αφορά σε ενήλικα σε κίνδυνο καλέστε στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τους Αγνοούμενους Ενήλικες 1017».

Περισσότερες πληροφορίες:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Τηλ. 11040

Φαίη Μπακογιώργου: Αποκάλυψη-σοκ από τον πατέρα 

Σε μία αποκάλυψη που σοκάρει προχώρησε ο πατέρας της αδικοχαμένης Φαίης. Νιώθει πως η ψυχή του παιδιού του απελευθερώνεται. Ο πατέρας της 23χρονης Φαίης Μπακογιώργη πάλευε από την πρώτη στιγμή για να λάμψει η αλήθεια.

«Το παιδί μου πλέον όπου κι αν είναι, όπως κι αν είναι θα είναι ήρεμο και ήσυχο. Για αυτό πάλεψα δύο χρόνια. Τώρα ήρθε η δικαίωση», είπε ο πατέρας της 23χρονης στο MEGA.

Δύο ολόκληρα χρόνια η Φαίη έρχεται στον ύπνο του. Βλέπει το μικρό του κοριτσάκι ξανά και ξανά. Δεν του μιλάει. Του εκφράζει μόνο ένα παράπονο.

«Κάθε βράδυ ερχόταν στον ύπνο μου, δεν υπήρξε βράδυ που να έχω κοιμηθεί. Ερχότανε και μου έκανε “γιατί;”».

«Την απειλούσαν» το μήνυμα του πατέρα

Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως μετά τον θάνατο της 23χρονης κάνουν τον πατέρα της να νιώθει πιο κοντά στη λύση του μυστηρίου. Από την πρώτη στιγμή ισχυριζόταν πως το παιδί του είχε δολοφονηθεί.

«Όταν μου είπε η πρώην ότι άνοιξε την πόρτα και έφυγε, της λέω αποκλείεται, θα γυρίσει, δεν κάνει τέτοια η Φαίη. Ξεκίνησαν οι αντιδράσεις μου από όταν μου είπαν στην Ασφάλεια πλέον στην Κυψέλη ότι το παιδί πέθανε».

Από τότε και έπειτα άρχισε ο αγώνας του για να ανακαλύψει τι πραγματικά συνέβη στην 23χρονη Φαίη. Δεν πίστεψε στιγμή πως η κόρη του έφυγε απλώς από το σπίτι και τελικά δεν ξαναγύρισε.

«Έτρεξα μόνος μου εγώ, αλλά εγώ δεν είμαι ούτε αστυνομικός, ούτε ντεντέκτιβ, ούτε τίποτα. Μετά γνώρισα τον ντεντέκτιβ ο οποίος με βοήθησε», είπε.

Την έψαχνε μερόνυχτα. Όταν τον κάλεσαν στον τμήμα για να του ανακοινώσουν πως η κόρη του είχε βρεθεί νεκρή έκανε σκοπό της ζωής του να βγάλει όλη την αλήθεια στο φως.

«Από τότε ξεκίνησαν εμένα οι αντιδράσεις μου γιατί το παιδί μου ήταν αρτιμελές, δεν είχε παθολογικές αρρώστιες. Ο κάθε γονιός θα με καταλάβαινε, είτε πατέρας είτε μάνα».

Τα σημάδια που έβλεπε στο σώμα της 23χρονης κόρης του τον είχαν βάλει σε σκέψεις. Όταν ρώτησε τη μητέρα του κοριτσιού, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος του είχε πει πως η Φαίη είχε ένα τροχαίο ατύχημα, κάτι που ο ίδιος δεν πίστεψε ποτέ.

«Τα στοιχεία που με οδήγησαν εμένα ήταν πρώτο ότι αυτά που δείχνουν στη φωτογραφία με τους μώλωπες μου είχαν πει ότι ήταν από τροχαίο. Αυτά δεν είναι από τροχαίο».

Φαίη Μπακογιώργου: Αυτός ήταν ο χαρακτήρας της 

Ο κύριος Νίκος περιγράφει την κόρη του ως ένα παιδί καλόβουλο. Προσπαθούσε να βγάλει χρήματα για να καταφέρει στο τέλος της μέρας να έχει ένα πιάτο φαΐ.

«Δεν έβαζε ποτέ το πονηρό με το νου της γιατί ήταν ένα παιδί, το οποίο ήταν καλοπροαίρετο μέσα στη χαρά». Όσο η μητέρα, η αδελφή και η σπιτονοικοκυρά της 23χρονης έχουν συλληφθεί, ο πατέρας της περιμένει απαντήσεις.

«Δυστυχώς δεν την εκμεταλλεύτηκαν ξένοι άνθρωποι, την εκμεταλλεύτηκαν οι χειρότεροι άνθρωποι, η μάνα της και η αδελφή της». Έχει γράψει δύο λόγια στο κινητό του δίπλα από τη φωτογραφία της μονάκριβης κόρης του. Του δίνουν παρηγοριά όσο περιμένει να φτάσει στη λύση του μυστηρίου.

«Της γράφω θα με γεράσει η σκέψη σου μα δεν θα κάνω πίσω. Ακόμα και αν ξαναγεννηθώ, σένα θα αγαπήσω. Το μόνο που βλέπω τώρα είναι που μου χαμογελάει. » λέει ο πατέρας.

«Βόμβα» από τη δικηγόρο του πατέρα

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας της Φαίης Μπακογιώργου.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή LIVE NEWS η δικηγόρος του πατέρα του κοριτσιού, Βούλα Δημητριάδου, είναι πολύ πιθανόν να υπάρχει και τρίτη δολοφονία.

Φαίη Μπακογιώργου: Νέα ανατροπή στην υπόθεση – Αναζητείται ο Αλβανός

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το MEGA, στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και τέταρτο πρόσωπο.

Πρόκειται για έναν άνδρα, αλβανικής υπηκοότητας, 42 ετών, ο οποίος φέρεται να ήταν συνεργάτης σε διάφορες ιστορίες ποινικού ενδιαφέροντος της σπιτονοικοκυράς, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του MEGA και ίσως ο άνθρωπος που με ένα μαύρο τζιπ μετέφερε τη σορό του άτυχου κοριτσιού, δηλαδή έχει συνέργεια στον φόνο.

Ο άνδρας δεν περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να τον δούμε στο κάδρο των κατηγορουμένων.

Όπως αναφέρει το MEGA, ο 42χρονος, το βράδυ που σκότωσαν τη Φαίη, φέρεται να ανέλαβε να τη βάλει στο τζιπ και να τη μεταφέρει γύρω στα 700 μέτρα μακριά από το σπίτι που διέμεναν οι γυναίκες και θεωρείται ότι αποτελεί τον τόπο του εγκλήματος.

Φαίη Μπακογιώργου: «Είχα να τη δω μήνες» – Το μήνυμα του πατέρα  

Όπως έγινε γνωστό οι τρεις γυναίκες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια, όπου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από εκτεταμένη έρευνα ιδιωτικού ερευνητή, τον οποίο είχε ορίσει ο πατέρας της αδικοχαμένης νεαρής μητέρας, Νίκος Μπακογιώργος.

Μιλώντας στον Alpha ο πατέρας της Φαίης δήλωσε αρχικά: «Ό,τι μπόρεσα να κάνω το έκανα, φαίνεται είμαι τυχερός που ο Θεός έβαλε στον δρόμο μου τον Χάρη Βεραμόν, γιατί μπορέσαμε και ξετυλίξαμε όλο το κουβάρι για να φτάσουμε εδώ».

Σε ερώτηση για το αν γνώριζε για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης της κόρης του και την κακοποίηση που υφίστατο τόσο από την πρώην σύζυγό του όσο και από την άλλη κόρη του, ο κ. Μπακογιώργος είπε: «Με είχανε σε άλλο πλανήτη, δεν μου λέγανε τι πραγματικά συμβαίνει ούτε κι η ίδια. Το μόνο που μου κίνησε την περιέργεια είναι ότι από το πάσχα του 2021 και μετά δεν την ξαναείδα, γιατί εγώ το παιδί μου το έβλεπα 3-4 φορές το μήνα όπως και τα παιδιά της».

Τα τρία παιδάκια πλέον έχουν δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια ενώ ο Νίκος Μπακογιώργος σημειώνει ότι δεν ήξερε το τρίτο παιδί της κόρης του και μάλιστα αναφέρει ότι «το έμαθα κατά τύχη όταν πήγα να βγάλω πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης».

Ο πατέρας της Φαίης Μπακογιώργου έχει να αντιμετωπίσει και το γεγονός ότι η άλλη κόρη του φέρεται να συμμετείχε στην δολοφονία της αδελφής της αλλά και στα βασανιστήρια στα οποία υποβαλλόταν καθημερινά όσο ζούσε.

«Είναι το χειρότερο πράγμα που μπορούσα να πάθω, καταστρέφονται τα πάντα στη ζωή μου, δεν το περίμενα, έχω μείνει άφωνος», λέει ο πατέρας, ο οποίος είναι σοκαρισμένος με τις εξελίξεις και δηλώνει «Έχω χάσει το μυαλό μου».

Τι συμβαίνει με το βρέφος

Εντωμεταξύ η αστυνομία αναζητά το βρέφος, το οποίο κυοφορούσε η Φαίη, η οποία τον Αύγουστο του 2021 ήταν στον 8ο μήνα της κύησης της, κάτι που σημαίνει ότι στους δύο μήνες μέχρι τον θάνατό της το μωρό γεννήθηκε. Ωστόσο δεν υπάρχει πουθενά καταγεγραμμένη η γέννηση, ούτε με καισαρική τομή, ούτε με φυσιολογικό τοκετό, καθώς οι αρχές έχουν «χτενίσει» όλα τα μαιευτήρια και τα νοσοκομεία.

Έτσι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha εικάζεται ότι είτε το μωρό γεννήθηκε νεκρό, είτε γεννήθηκε και το πήραν και το σκότωσαν και αυτό και το έχουν θάψει κάπου, ή το έδωσαν κάπου αλλού και γι’ αυτό δεν έχει καταγραφεί πουθενά.

Παράλληλα, το τμήμα ανθρωποκτονιών πήγε στο σπίτι όπου διέμενε η 23χρονη με τις τρεις κατηγορούμενες γυναίκες και ψέκασε με ένα υγρό, το οποίο λέγεται Blue star και μπορεί να αναδείξει εάν υπάρχουν ίχνη και αποτυπώματα και εκεί βρήκαν κηλίδες αίματος, που εξετάζεται σε ποιον ανήκει.

Πηγή: E.T.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ