Κυριακή 28.05.2023

Έβρος – Δήμαρχος Σουφλίου: Αναγκαία η κατασκευή του φράχτη, μεγαλύτερος ο αριθμός αλλοδαπών από τους μόνιμους κατοίκους

Ερωτηθείς για τη στάση Παπαδημούλη, σημείωσε πως αρκεί μια επίσκεψη στην περιοχή για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος

«Είναι αναγκαία και απαραίτητη η κατασκευή του φράχτη» ξεκαθάρισε ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Έβρο, αλλά και την τροπολογία από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη για να μπλοκαριστεί η χρηματοδότηση του έργου από την ΕΕ.

Για τον φράχτη στον Έβρο και την επέκτασή του μίλησε, ειδικότερα, στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 ο δήμαρχος Σουφλίου.

Σημείωσε πως υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και ότι το πρόβλημα των παράνομων μεταναστευτικών ροών είναι πανευρωπαϊκό.

Ερωτηθείς για τη στάση του κ. Παπαδημούλη, ο κ. Καλακίκος σημείωσε πως αρκεί μια επίσκεψη στην περιοχή για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος.

Τόνισε ότι «ειδικά το χειμώνα, έχουμε πολλά αιτήματα συμπολιτών μας για φοβισμένους γονείς, συγγενείς, υπερήλικους, στα χωριά τους, όταν ο αριθμός των αλλοδαπών είναι μεγαλύτερος από τους μόνιμους κατοίκους.

Οταν μιλάμε θεωρητικά και φιλοσοφικά, ασφαλώς δεν γνωρίζουν το πρόβλημα.

Εμείς είχαμε ζητήσει από το 2019, διότι το πρόβλημα διογκωνόταν. Το 2020 ανέδειξε την πραγματική εικόνα του προβλήματος και τι κάνουνε οι γείτονες. Τα κανάλια ήταν μόνο σε ένα σημείο, στις Καστανιές.

Εμείς εδώ σε όλη την παρέβρια περιοχή, οι στρατιωτικοί, οι αστυνομικοί, δίνανε μάχες να συγκρατήσουν οργανωμένες ομάδες που κατευθύνονταν από την Τουρκία για να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας».

Ο δήμαρχος Σουφλίου τόνισε ότι υπάρχει ανασφάλεια στους κατοίκους και πως με την επέκταση του φράχτη «θα κοιμούνται πλέον ήσυχα». «Η επέκταση του φράχτη θωρακίζει την περιοχή και εμπεδώνει το αίσθημα ασφάλειας», υπογράμμισε ο κ. Καλακίκος.

Πηγή: Protothema

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ