Παρασκευή 12.04.2024

Ευρωκοινοβούλιο: Ομόφωνη απόφαση για στενή παρακολούθηση της διερεύνησης των ευθυνών για τα Τέμπη

Ομόφωνα αναγνώρισε την αναφορά των οικογενειών των θυμάτων και των πολιτών που υπέγραψαν το ψήφισμα ζητώντας δικαίωση για τα Τέμπη η επιτροπή αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πιο αναλυτικά το ευρωκοινοβούλιο και συγκεκριμένα η επιτροπή Αναφορών PETI, αναγνώρισε ομόφωνα την αναφορά της Μαρίας Καρυστιανού εκ μέρους του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023 η οποία συζητήθηκε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η επιτροπή αποφάσισε ότι η αναφορά θα παραμείνει ανοιχτή, θα παραπεμφθεί στις αρμόδιες επιτροπές Δικαιοσύνης (LIBE) και Μεταφορών (TRAN), ενώ ζητήθηκε και γραπτή απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι Βρυξέλλες βλέπουν, ακούν και παρακολουθούν το πώς διαχειρίζεται η θέμα η ελληνική δικαιοσύνη αλλά και η κυβέρνηση.

Από την αρχή της συνεδρίασης η πρόεδρος της επιτροπής τόνισε ότι υπάρχει διακομματική συναίνεση. Όλοι χειροκρότησαν και στήριξαν την ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού, η οποία μίλησε όρθια από σεβασμό στους νεκρούς της τραγωδίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, την απόφαση να παραμείνει ανοιχτή η αναφορά για το δυστύχημα των Τεμπών, στήριξαν όλες οι πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Πηγή: enikos.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ