Κυριακή 28.05.2023

Έτσι διακινούσε τις ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες ο 15χρονος – «Προδόθηκε» από ένα group chat

Μια ομαδική συνομιλία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν αυτή που «πρόδωσε» τον 15χρονο μαθητή από τον Ασπρόπυργο ο οποίος διακινούσε φωτογραφίες δύο 12χρονων κοριτσιών παρουσίαζοντάς τες ως γυμνές αφού πρώτα είχε επεξεργαστεί τις εικόνες με πρόγραμμα Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η μητέρα μιας εκ των θυμάτων μιλά στο protothema.gr και εξηγεί πως ο ανήλικος δράστης  μοίραζε το παραποιημένο υλικό στους υπόλοιπους μαθητές του Γυμνασίου προκειμένου να γελάσουν. Κάποιοι, μάλιστα, έστελναν στον 15χρονο εικόνες από τα προφίλ των   ανυποψίαστων κοριτσιών στα social media ζητώντας του να τις «γδύσει».

«Από τα λεγόμενα των παιδιών και από αυτά που ισχυρίζεται ο ίδιος ο 15χρονος που έφτιαξε τις φωτογραφίες, κατάλαβα ότι τις έστελνε σε μια ομαδική συνομιλία. Είχαν φτιάξει ένα group κάποιοι μαθητές και εκεί του έστελναν τις φωτογραφίες, αυτός μετά τις πείραζε και τις ξαναέστελνε γυμνές. Έπαιρνε τις φωτογραφίες από το Instagram των κοριτσιών του σχολείου και για πλάκα, για να γελάσουν με άλλους φίλους του, έβγαζαν τις γυμνές φωτογραφίες στην ομαδική», λέει η μητέρα της μαθήτριας και εξηγεί πως τα δύο κορίτσια δεν είχαν αντιληφθεί τι συνέβαινε μέχρι που είδαν τις δήθεν γυμνές φωτογραφίες.

«Σχολώντας από τη δουλειά ήρθε το παιδί και μου είπε έχει γίνει αυτό και αυτό. Θα πάει και η μητέρα της άλλης κοπέλας στην Αστυνομία για να κάνουν μήνυση. Πήγαμε, κάναμε μήνυση και τη ρώτησα τι ακριβώς έχει γίνει. Πήρανε, μου είπε, τις φωτογραφίες που είχαμε στο Instagram και τις μεταμόρφωσαν. Τη ρώτησα πως φαίνονταν και μου είπε ότι φαίνονταν γυμνές. Της λέω ‘τι εννοείς γυμνές;’ και μου λέει ‘από τους ώμους και κάτω είμαστε γυμνές, δεν φοράμε καθόλου ρούχα».

Η μητέρα της 12χρονης υποψιάζεται πως ενδεχομένως και άλλα κορίτσια να έχουν πέσει θύματα του 15χρονου ενώ τονίζει ότι η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών ήταν ένα μεγάλο τραύμα για δύο ανήλικες. «Εγώ πιστεύω πως δεν ήταν τα μοναδικά κορίτσια. Πρέπει να το έχει κάνει και αλλού. Και όλο αυτό για πλάκα. Τους άλλαζαν τα ρούχα, τις έγδυναν και τις έστελναν. Τα κορίτσια, όμως, έχουν υποστεί μεγάλο τραύμα», αναφέρει η ίδια.

Πηγή: Protothema

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ