Τρίτη 25.01.2022

Ερντογάν για οικονομία: Κανείς δεν μπορεί να υποδουλώσει την Τουρκία

Με έναν «πόλεμο» κατά της Άγκυρας επιχείρησε πάλι να συνδέσει τα προβλήματα στην οικονομία της χώρας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε ότι κανείς δεν μπορεί να «υποδουλώσει» την Τουρκία ενώ προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα συζήτησης, την ώρα που ο λαός πιέζεται από την κατάρρευση της τουρκικής λίρας.

«Επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί και σε μας το παιχνίδι που έπαιξαν από το Ιράκ μέχρι τη Συρία, από τη Λιβύη μέχρι και το Σουδάν. Με τη βοήθεια του Θεού και την θέληση του λαού μας καταφέραμε να ξεφύγουμε από όλα αυτά που είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών του αιώνα. Τώρα τον ίδιο αγώνα δίνουμε στην οικονομία», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ειπώθηκαν νέες μεγαλοστομίες και υπερβολές από μέρους του, ότι τα τζαμιά είναι «στρατώνες» και οι μιναρέδες είναι «ξιφολόγχες» της Τουρκίας, ώστε να δικαιολογήσει τον «πόλεμο» σε βάρος της Τουρκίας.

«Τα τζαμιά είναι οι στρατώνες μας, οι θόλοι είναι τα κράνη μας, οι μιναρέδες οι ξιφολόγχες μας και οι πιστοί είναι οι στρατιώτες μας. Τίποτα δεν μπορεί να μας υποδουλώσει. Κι ας έρθουν πάνω μας κατακλυσμοί και ηφαίστεια, εμείς είμαστε αυτοί που οι πρόγονοι μας που είμαστε περήφανοι γι’ αυτούς, δεν γονάτισαν ποτέ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Παρόλα αυτά, ο Ερντογάν επιμένει στην προσπάθεια της προσέλκυσης επενδύσεων, αφού μετά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, θα μεταβεί και στο Κατάρ για συνομιλίες. Παράλληλα, ο Χουλουσί Ακάρ, υπουργός Άμυνας της χώρας, βρίσκεται ήδη στο Κατάρ καθώς επισκέφθηκε την τουρκική στρατιωτική βάση που υπάρχει εκεί, από όπου και «υποσχέθηκε» πως η Άγκυρα θα προστατεύσει εκτός από τα δικά της, και τα «δικαιώματα» των αδελφών της στην Κύπρο, τη Λιβύη και το Αζερμπαϊτζάν.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας  εργάζονται σκληρά όσο ποτέ στην ιστορία της χώρας, για να προστατέψουν όχι μόνο  τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας, αλλά  και των αδελφών μας στην Κύπρο στη Λιβύη, στο Αζερμπαϊτζάν και όλων των αδελφών και συμμάχων μας», είπε ο Τούρκος αξιωματούχος.

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας: newsit.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ