Κυριακή 17.10.2021

Έρχεται ανασχηματισμός στην επιτροπή λοιμωξιολόγων, κρίσιμο το επόμενο τετράμηνο

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την αντικατάσταση ορισμένων μελών της επιτροπής λοιμωξιολόγων που διαχειρίζεται την πανδημία και συμβουλεύει την κυβέρνηση. Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει ικανοποίηση για τα σχεδόν δύο χρόνια λειτουργίας της συγκεκριμένης επιτροπής, η  οποία και συμπεριφέρθηκε στη μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων με μεγάλη επάρκεια.

Παρόλα αυτά κάποιες φορές ορισμένοι από τους διακεκριμένους λοιμωξιωλόγους  επιδόθηκαν σε έναν «μαραθώνιο» ραδιοτηλεοπτικών εμφανίσεων, από τις οποίες κανείς δεν κατάλαβε  το παραμικρό, εκφράζοντας επί της ουσίας τις προσωπικές τους απόψεις.  Άλλος τασσόταν υπέρ μιας «ήπιας» προσέγγισης  και άλλος υπέρ μιας πιο «σκληρής».

Στην κυβέρνηση λοιπόν με δεδομένη την παραπάνω εικόνα,  διατυπώθηκαν εδώ και κάποιους μήνες  απόψεις είτε για αντικατάσταση ορισμένων μελών είτε για αλλαγές στη σύνθεση της, με προσθήκη και άλλων ειδικοτήτων που μοιάζουν να είναι πλέον αναγκαίες, όπως ψυχολόγοι. Με άλλα λόγια φαίνεται ότι βρισκόμαστε κοντά στον «ανασχηματισμό» της επιτροπής με στόχο την πλήρη προσαρμογή της στις καινούργιες ανάγκες καθώς διανύουμε το τέταρτο κύμα της πανδημίας και το βλέμμα είναι στραμμένο στην επόμενη μέρα.

Παράλληλα στο εσωτερικό της κυβέρνησης εκτιμάται ότι το επόμενο τετράμηνο θα είναι καθοριστικό  για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα. Όλες οι προβλέψεις συγκλίνουν στο ότι ο κορονοϊός θα μας “ταλαιπωρήσει” σε μεγάλο βαθμό μέχρι και τον ερχόμενο χειμώνα και  με την αλλαγή της χρονιάς σταδιακά θα αποδυναμώνεται.

Στο πλαίσιο αυτό η όλη στρατηγική απέναντι στην πανδημία θα έχει δύο βασικά στοιχεία :

  • Τη δύναμη της πειθούς με στόχο την αύξηση των εμβολιασμένων καθώς οι σκέψεις περί διεύρυνσης της υποχρεωτικότητας δεν προχωρούν.
  • Τη σχολαστική εφαρμογή των μέτρων σε όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες. Ο διαχωρισμός ανάμεσα σε εμβολιασμένους και μη θα πρέπει να είναι ξεκάθαρος κυρίως στους χώρους εστίασης, όπου θα πρέπει να τηρηθεί ο νόμος και οι κανόνες. Γι’ αυτό το λόγο έμφαση θα δοθεί εκτός από την παρουσίαση των πιστοποιητικών εμβολιασμού και στη διάταξη που δίνει τη δυνατότητα στους καταστηματάρχες να κάνουν έλεγχο ταυτοπροσωπίας στους πελάτες.

Στην κυβέρνηση γνωρίζουν καλά το βάρος που θα σηκώσουν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων όμως το θεωρούν αναγκαίο για να αντιμετωπιστεί το κύμα της πανδημίας.

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας: Liberal.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ