Δευτέρα 02.08.2021

Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: Ο δικηγόρος του ιερέα δράστη περιγράφει το χρονικό του τρόμου

Ο δράστης ήταν πεπεισμένος ότι η έδρα ήταν προκατειλημμένη –  Ξαφνικά και χωρίς να πει τίποτα έβγαλε από τη τσάντα του δύο μεγάλα μπουκάλια με κόκκινο υγρό και άρχισε να ραντίζει προς την έδρα φωνάζοντας – Συγκλονιστική μαρτυρία στο protothema.gr – Τι είπε ο ιερέας μετά τη σύλληψή του – Στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ οι Μητροπολίτες Γλυφάδας και Ζακύνθου και ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων – Εξιτήριο στον Μητροπολίτη Άρτας

Το ματωμένο χρονικό του τρόμου, ξεδιπλώνει λεπτό προς λεπτό ο ένας εκ των δικηγόρων του ιερέα δράστη ο οποίος ήταν μπροστά στο αλλόκοτο σκηνικό και τραυματίστηκε και ο ίδιος.

Ο κ. Γιώργος Τζίκας μιλώντας στο protothema.gr περιγράφει ότι «στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε καθαιρεθεί. Σήμερα εκδικαζόταν η έφεση σε δεύτερο βαθμό. Με εμάς ήταν όλο αυτό το διάστημα ήρεμος και συνεργάσιμος.

Σήμερα, περί τις 19:00 όπου εκδικαζόταν η έφεση του, πλησίασε την έδρα και  τους ρώτησε «είστε μιλημένοι από τον Βεροίας;. Σας έχει μιλήσει ο μητροπολίτης Βεροίας;». Ήταν πεπεισμένος ότι η έδρα ήταν προκατειλημμένη. Ξαφνικά και χωρίς να πει τίποτα έβγαλε από τη τσάντα του δύο μεγάλα μπουκάλια με κόκκινο υγρό και άρχισε να ραντίζει προς την έδρα φωνάζοντας «Δεν σας μίλησε ο Βεροίας ε; Δεν σας μίλησε ο Βεροίας;». Ξαφνικά ο χώρος πλημμύρισε αίμα και καμένα ράσα. Φώναζε και ράντιζε με τα μπουκάλια. Δεν ήταν μπουκαλάκια.Ήταν μεγάλα δίλιτρα μπουκάλια που είχε μεσα στην τσάντα του. Το σκηνικό ήταν εφιαλτικό».

Αυτός είναι ο ιερέας που επιτέθηκε με βιτριόλι στους Μητροπολίτες:

pappasss

Ο δικηγόρος του ιερέα δράστη:

dik

Οι Μητροπολίτες που δέχθηκαν την επίθεση:

mitropolitis-kassandreias-nikodimos__1_
Ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας Νικόδημος
mitropolitis-kifisias-kyrillos__1_
Ο Μητροπολίτης Κηφισιάς Κύριλλος
mitropolitis-zakynthou-dionysios__1_
Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος
mitropolitis-artis__1_
Ο Μητροπολίτης Αρτης Καλλίνικος
mitropolitis-dryinoupolews
Ο Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως Ανδρέας
mitropolitis-glyfadas-antwnios__1_
Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Αντώνιος
mitropolitis-goumenissis__1_
Ο Μητροπολίτης Γουμενίσσης Δημήτριος

Αμετανόητος ο 37χρονος ιερέας: «Άδικη η υπόθεση, σκευωρία τα ναρκωτικά»

Αμετανόητος εμφανίστηκε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, αμέσως μετά την επίθεση με βιτριόλι στο συνοδικό δικαστήριο, στη Μονή Πετράκη, ο 37χρονος ιερέας.

Ο ιερέας, που έριξε βιτριόλι σε επτά Μητροπολίτες, δύο δικηγόρους και έναν αστυνομικό στην Μονή Πετράκη είπε: «Επιτέθηκα γιατί με καθαίρεσαν. Θεωρώ άδικη την υπόθεση για την οποία κατηγορούμαι. Είναι σκευωρία η υπόθεση με τα ναρκωτικά».

Για την κατάσταση των τραυματιών και τα γεγονόταν στο δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο  μίλησε ο μητροπολίτης Σταγών:

Θεόκλητος Σταγών και Μετεώρων 23/6
moni-petraki__9_
moni-petraki__2_
moni-petraki__4_
moni-petraki__8_
moni-petraki__7_
moni-petraki__5_
moni__1_
moni__2_
moni__3_
moni__4_
moni__5_

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας: www.protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ