Τρίτη 03.08.2021

Επιστρέφουν τα φεστιβάλ της Ομογένειας στην Αμερική

ΠΕΝΣΥΛΒΑΝΙΑ. Δύο φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 3-4 Ιουλίου, στην Πενσυλβάνια και το Κονέκτικατ. Αυτό της κοινότητας Παναγίας Θεοτόκου στο Οκμοντ αλλά και του Αγίου Δημητρίου στο Μπρίστολ, αντίστοιχα.

Τα χορευτικά του Grecian Odyssey Dancers, της κοινότητας Παναγίας Θεοτόκου ξεχώρισαν μετά από 1,5 χρόνο πανδημίας και συγκεκριμένα από τον Φεβρουάριο του 2020.

«Είναι μέρος από τη ζωή μας. Οποιον και να γνωρίσω, μέσα σε πέντε λεπτά θα ξέρει ότι χορεύω ελληνικούς χορούς. Είναι τόσο του ποιος είμαι, είναι μέρος της κουλτούρας μου. Μεγάλωσα με αυτό, από τότε που ήμουν παιδί χόρευα. Και με συνδέει με την καταγωγή μου και τους παππούδες μου που γεννήθηκαν στην Ελλάδα» είπε η Μισέλ Κοτσαγρέλου στο «TribLive».

Η ίδια πρόσθεσε πως όλο αυτό το διάστημα πέρασε δύσκολα. «Το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να βάζω μουσική και να χορεύω γύρω από τον εαυτό μου».

Ο παππούς της Γεώργιος Κοτσαγρέλος ήταν από την Ικαρία και η γιαγιά της Ευμορφία από την Καλαμάτα ενώ άλλοι συγγενείς της από τη Λήμνο.

Στην κοινότητα Αγίου Δημητρίου στο Μπρίστολ του Κονέκτικατ πραγματοποιήθηκε το φεστιβάλ «Ζορμπάς» κανονικά αυτή τη φορά και όχι όπως πέρυσι που έγιναν μόνο παραλαβές με τα αυτοκίνητα. Παρά τη ζέστη, ο κόσμος επισκέφθηκε το φεστιβάλ και όπως ανέφερε ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος που βοήθησε στο σερβίρισμα των ελληνικών εδεσμάτων «ο κόσμος ήρθε για το πιο δημοφιλές μας πιάτο, το λεμονάτο μοσχαράκι στο οποίο κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Επίσης, έχουμε και άλλα σπιτικά πιάτα όπως παστίτσιο, αρνί, σπανακόπιτα και γύρο».

Ο επισκέπτης Νίκος Σπύρος είπε με τη σειρά του: «Πολύς κόσμος βγαίνει έξω πια. Όλοι ήταν κλεισμένοι στα σπίτια τους για ενάμισι χρόνο».

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας: www.ekirikas.com

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ