Σάββατο 28.05.2022

Επισκοπή: Ήχησε η καραμπίνα για ένα δοχείο με το λάδι

Σε σοβαρή κατάσταση, αφού έχασε μεγάλη ποσότητα αίματος, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου ο 35χρονος από την Επισκοπή του Δήμου Χερσονήσου, τον οποίο νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης, όπως έγραψε το Cretalive, πυροβόλησε με καραμπίνα ένας ηλικιωμένος συγχωριανός του.

Ο νεαρός άνδρας, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, χτυπήθηκε κυρίως στην ωμοπλάτη, ενώ φέρει και κάποια μικροτραύματα στα χέρια. Υπενθυμίζεται ότι μετά τον τραυματισμό του από τα πυρά του ηλικιωμένου, ο 35χρονος έσπευσε να βρει καταφύγιο σε μια οικοδομή του χωριού, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι διένυσε μια “δαιδαλώδη” απόσταση περίπου 500 μέτρων, πριν φτάσει εκεί. 

Στο σημείο παρέμεινε μέχρι την ώρα που εντοπίστηκε από περίοικο, ο οποίος και ενημέρωσε το ΕΚΑΒ. Στον οικισμό της Επισκοπής εκτός από τους διασώστες έσπευσαν και αστυνομικοί από το τμήμα Χερσονήσου αλλά και την Ασφάλεια Ηρακλείου, προκειμένου να ερευνήσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το αιματηρό περιστατικό.

Επισκοπή: Η προειδοποίηση και το δοχείο με το λάδι

Οι δύο άνδρες φέρονται να είχαν προηγούμενες διαφορές και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ηλικιωμένος άνδρας θεωρούσε ότι ο 35χρονος ήταν ο δράστης κλοπής σε βάρος του, και συγκεκριμένα μια σκαπτικής μηχανής, κλοπή που είχε γίνει πριν από περίπου ένα χρόνο.

Ο ίδιος μάλιστα είχε διαμηνύσει στον 35χρονο, μέσω του πατέρα του τελευταίου (ο οποίος το τελευταίο διάστημα είχε μετακομίσει στην πόλη του Ηρακλείου), να μην εμφανιστεί στο χωριό, γιατί “δεν θα το αφήσει να περάσει έτσι”.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το “μήνυμα” στάθηκε αφορμή να μεταβεί ο 35χρονος στην Επισκοπή και να αναζητήσει τον ηλικιωμένο στο σπίτι του, προκειμένου να του “ζητήσει τον λόγο”. Ωστόσο δεν τον βρήκε εκεί και – όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης – τότε ήταν που ο νεαρός μπήκε σε αποθηκευτικό χώρο, ιδιοκτησίας του ηλικιωμένου και πήρε ένα πλαστικό δοχείο, που περιείχε ελαιόλαδο.

Το δοχείο, λόγω του βάρους του, φέρεται να το έσερνε στους δρόμους του οικισμού, όταν τον είδε μια γυναίκα και τον ρώτησε: “Μ… που την πας αυτή την τενέκα;”.

“Μου την έδωσε ένας άνθρωπος” ήταν η απάντηση του 35χρονου, ο οποίος συνέχισε τον δρόμο του.
Όταν λίγο αργότερα ο ηλικιωμένος άνδρας επέστρεψε σπίτι του και είδε την αποθήκη ανοιχτή και το δοχείο με το λάδι να έχει “εξαφανιστεί”, άρχισε να ψάχνει.

Τότε ενημερώθηκε για τον νεαρό και το λάδι που…έσερνε μαζί του. Τον εντόπισε σε κάποιο σημείο του οικισμού, όπου και οι δύο άνδρες ήρθαν στα χέρια. Ο νεαρός, όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες, χτύπησε άσχημα τον ηλικιωμένο, του οποίου η επόμενη κίνηση ήταν να πάρει την καραμπίνα και να πυροβολήσει τον 35χρονο.

Πιηγή: E.T.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ