Κυριακή 26.06.2022

Επεισόδιο με σκάφος του λιμενικού και ταχύπλοο που μετέφερε μετανάστες

Ο 23 χρονος διακινητής συνελήφθη. Προσπάθησε να διαφύγει προς τα τουρκικά παράλια, εκτελώντας με το σκάφος του επικίνδυνους ελιγμούς.

Ταχύπλοο που μετέφερε μετανάστες καταδίωξε, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, σκάφος του Λιμενικού στα ανατολικά της Ρόδου.

Το ταχύπλοο, κινείτο με μεγάλη ταχύτητα εντός ελληνικών χωρικών υδάτων με κατεύθυνση προς τις τουρκικές ακτές.

Στη διάρκεια της καταδίωξης οι λιμενικοί χρειάστηκε να ρίξουν προειδοποιητικά πυρά, προκειμένου να ακινητοποιηθεί το ταχύπλοο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο χειριστής του ταχύπλοου, προσπάθησε να διαφύγει προς τα τουρκικά παράλια και δεν ανταποκρίθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εκτελώντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς.

«Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ανωτέρω σκάφους και τη σύλληψη του 23χρονου αλλοδαπού χειριστή του».

Όπως διαπιστώθηκε, ο συγκεκριμένος είχε νωρίτερα αποβιβάσει 9 ανθρώπους στη Ρόδο και ακολούθως, ενώ επέστρεφε στα τουρκικά παράλια, έγινε αντιληπτός από το Λιμενικό και ακολούθησε η καταδίωξη και το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Πηγή: tanea.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ