Δευτέρα 24.06.2024

Εορτασμός της Ημέρας της Ευρώπης στις Οινούσσες

Αύριο Τρίτη 16.05.2023 στις Οινούσσες είναι μια εορταστική ημέρα αφιερωμένη στην Ευρώπη και την κοινή ευρωπαϊκή μας πορεία!

Ωρα 10.00 π.μ. Το Γυμνάσιο, οι Λυκειακές Τάξεις και το ΕΠΑΛ,στα Σχολεία μας “Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”, τα παιδιά μας έχουν ετοιμάσει ενδιαφέρον αφιέρωμα για την Ε.Ε.

Θ’ ακολουθήσει συζήτηση με τον καθηγητή Διεθνών & Ευρωπαϊκών Θεσμών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και κάτοχο της ευρωπαϊκής έδρας Jean Monnet καθ. Παναγιώτη Γρηγορίου, επικεφαλής του Europe Direct Βορείου Αιγαίου, επίτιμο Δημότη Οινουσσών με θέμα την “Ευρώπη και τους Νέους”.

Ωρα 18.00 Αίθουσα “Μαρίας Π. Λαιμού” με τον καθ. Παναγ. Γρηγορίου θα συνεχίσουμε τη συζήτηση για την Ευρώπη υπό το πρίσμα και των πρόσφατων διεθνών εξελίξεων στην περιοχή μας.

Θ’ ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα από τον Φώτη Πέζο (βιολί) και τον Κων/νο Κομνηνάρη (πιάνο) με την “Ωδή στη χαρά” (Ode to Joy) και έργα Bach, Beethoven, Chopin κ.α. στο πιάνο και βιολί.

Επίσης θα παρουσιαστεί θεατρικό δρώμενο για το μύθο της αρπαγής της Ευρώπης με επιμέλεια της Stacey Λεονδή!

Προσκαλούμαστε ΟΛΟΙ να τιμήσουμε με την παρουσία μας τις εκδηλώσεις και να συμμετάσχουμε ενεργά στη συζήτηση για τις ευρωπαϊκές θέσεις και προοπτικές.

        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ