Τετάρτη 22.05.2024

Ένωση Αγγειοχειρουργών: Απρεπής, προσβλητική και αήθης η επίθεση των συγγενών του Καλλιάνου

Αφού μεταφέρουν τα θερμά συλληπητήριά τους, σημειώνουν ότι «εκφράζουμε και τη βαθιά μας απογοήτευση για την απαράδεκτη λεκτική επίθεση που υπέστη ένα από τα πλέον εξέχοντα μέλη μας»

Την αγανάκτησή τους για την επίθεση που δέχεται ο αγγειοχειρουργός του νοσοκομείου «Αττικόν», ο οποίος έκανε την χειρουργική επέμβαση για βαριά επιπλοκή από τον σακχαρώδη διαβήτη στον Δημήτρη Καλλιάνο, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Επαγγελματικής Ένωσης Αγγειοχειρουργών Ελλάδος (ΕΕΑΕ).

Αφού μεταφέρουν τα ειλικρινή και θερμά συλληπητήριά τους, σημειώνουν: «Εκφράζουμε όμως και τη βαθιά μας θλίψη και απογοήτευσή για την απαράδεκτη λεκτική επίθεση που υπέστη ένα από τα πλέον εξέχοντα μέλη μας από το οικογενειακό περιβάλλον του θανόντος, μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μέσα μαζικής επικοινωνίας.

Το αναφαίρετο δικαίωμα έκφρασης οδύνης και ψυχικού πόνου για την κακή πορεία της υγείας και της απώλειας της ζωής ενός ανθρώπου από τους οικείους του δεν δικαιολογεί την απρεπή, προσβλητική, απειλητική και αήθη συμπεριφορά απέναντι σε εκείνους που μάχονται με το μέγιστο των δυνατοτήτων τους για την απόδοση του βέλτιστου αποτελέσματος προς τους ασθενείς τους».

Η ανακοίνωση των αγγειοχειρουργών προσθέτει: «Υπογραμμίζουμε ότι στη χώρα μας, η διερεύνηση τυχόν ιατρικής αμέλειας αποτελεί αποκλειστικά έργο της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης και οποιαδήποτε δημόσια ονομαστική τοποθέτηση κατά συναδέλφων από οποιοδήποτε άλλο φορέα ή επώνυμο πρόσωπο ή δημόσιο λειτουργό εμπίπτει αυταπόδεικτα στο φάσμα της συκοφαντικής δυσφήμισης. Την απόφαση για το ποιοι “αρμόδιοι θα μπούνε στη φυλακή” δεν την παίρνουν πολιτικοί, βουλευτές ή παριστάμενοι στα τηλεοπτικά παράθυρα, αλλά είναι αποκλειστικό προνόμιο της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης.

Η ειδικότητα της Αγγειοχειρουργικής αντιμετωπίζει ασθενείς με πολλαπλά και σοβαρά προβλήματα υγείας και οι Αγγειοχειρουργοί μάχονται με όλες τους τις δυνάμεις για να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα βοήθειας προς τους ασθενείς τους. Χαρακτηρισμοί που μεταφέρονται στον τύπο όπως “αδαής”, “δόλιος”, “ηλίθιος”, “άνθρωποι κατώτερης μορφές ζωής”, “ανθρωπάρια”, “που δεν έχουν ίχνος ενσυναίσθησης” είναι απαράδεκτοι, ιδίως όταν εκστομίζονται από χείλη επωνύμων και θεωρούμε ότι μπορούν να εκτρέψουν την κατάσταση σε επικίνδυνους ατραπούς βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των λειτουργών υγείας αλλά και των ασθενών».

πηγή protothema

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ