Παρασκευή 22.09.2023

Ένοπλες Δυνάμεις: Οι κομάντο της Ζ-ΜΑΚ συνεχίζουν τους απεγκλωβισμούς σε Καρδίτσα και Λάρισα

Τα στελέχη της πιο απόρρητης ομάδας κομάντο συνεχίζουν τη δράση τους στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel

Αδιάκοπη είναι η συμβολή των κομάντο της Ζ-ΜΑΚ στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού πλημμυροπαθών από την κακοκαιρία Daniel με την πιο απόρρητη ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων να συνεχίζει το έργο της σε περιοχές της Καρδίτσας και της Λάρισας.

Σε βίντεο από θερμική κάμερα από το Ψαθοχώρι Καρδίτσας φαίνονται οι πεζοναύτες της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών να συμμετέχουν σε επιχείρηση στην περιοχή.

Σε δεύτερο βίντεο στελέχη της Ζ-ΜΑΚ απομακρύνουν με λέμβο μια γυναίκα από το πλμμυρισμένο σπίτι της στη Γιάννουλη της Λάρισας.

Η Ζ-ΜΑΚ ιδρύθηκε το 1997 λίγους μόλις μήνες μετά την Κρίση των Ιμίων. Η «μονάδα φάντασμα» όπως την αποκαλούν, είναι πλήρως επαγγελματική, καθώς σε αυτήν υπηρετούν μόνιμα στελέχη των ΕΔ. Η κύρια αποστολή της Μονάδος είναι η ταχεία αντίδραση στο Αιγαίο και η ανακατάληψη βραχονησίδων, μικρονησίδων και μικρών νήσων. Έχει την τυπική σύνθεση μιας Μοίρας Αμφιβίων Καταδρομών και συγκεκριμένα αποτελείται από τρεις λόχους κρούσης, έναν Λόχο διοίκησης και έναν Λόχο Πλωτών.

Πηγή: Protothema

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ