Πέμπτη 27.01.2022

Έλον Μασκ: 5 πράγματα που θα σας οδηγήσουν στην επιτυχία

Ο Έλον Μασκ από μικρό παιδί ονειρευόταν να φτάσει στα άστρα. Και πάλεψε για να πετύχει αυτόν τον στόχο και να γίνει σήμερα όχι μόνο ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, αλλά και ένας από τους οραματιστές επιχειρηματίες που ίσως αλλάξουν το μέλλον μας. Ο διευθύνων σύμβουλος των Tesla και Space X έχει 5 συμβουλές για τους νέους ανθρώπους, που θέλουν και εκείνοι να κάνουν τη διαφορά.

1Να είστε χρήσιμοι 

«Κάντε πράγματα που είναι χρήσιμα για τους συνανθρώπους μας και τον κόσμο». Αυτή είναι η πρώτη συμβουλή που έδωσε μιλώντας στο «Lex Fridman Podcast». «Είναι δύσκολο να είσαι χρήσιμος, πολύ δύσκολο» παρατήρησε.

2Να συμβάλλετε στην κοινωνία  

Το δεύτερο πιο σημαντικό πράγμα είναι η «καθαρή συμβολή στην κοινωνία». Αυτό, όπως εξήγησε, σημαίνει να δίνεις στην κοινωνία περισσότερα από όσα καταναλώνεις. Δεν υπάρχει όπως είπε τίποτα που να εκτιμά περισσότερο από τη σκληρή, έντιμη δουλειά.

3. Μην προσπαθείτε να είστε ηγέτες

Δεν χρειάζεται κανείς να καταβάλλει προσπάθειες, να έχει ως αυτοσκοπό το να ηγηθεί. «Πολύ συχνά ηγέτες γίνονται εκείνοι που δεν θέλουν να είναι ηγέτες» τόνισε.

4. Να διαβάζετε βιβλία και να «χωνεύετε» την πληροφορία 

Ο ίδιος όπως είπε στον Φρίντμαν ως παιδί διάβαζε συνεχώς την εγκυκλοπαίδεια. «Θα ενάρρυνα τους ανθρώπους να διαβάσουν πολλά βιβλία. Να προσπαθείτε να χωνεύετε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείτε» σημείωσε.

5. Μιλήστε στους ανθρώπους 

Η τελευταία συμβουλή του στους νέους ήταν να μιλούν με ανθρώπους και μάλιστα να επιδιώκουν αυτοί να έχουν διαφορετικές προσλαμβάνουσες. «Μιλήστε σε ανθρώπους που έχουν ακολουθήσει πολύ διαφορετικά μονοπάτια ζωής, από διαφορετικούς τομείς και επαγγέλματα, με διαφορετικές δεξιότητες» ανέφερε. «Μάθετε από αυτούς όσο το δυνατόν περισσότερα» κατέληξε.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ