Δευτέρα 24.06.2024

Ελαφριά πρόσκρουση του ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ κατά την είσοδό του στο λιμάνι της Χίου

Πρόσκρουση στα βράχια κατά την είσοδό του στο λιμάνι της Χίου σημειώθηκε για το ΕΓ/ΟΓ πλοίο ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν προβλήματα στους επιβάτες.

Προερχόμενο το πλοίο από το λιμάνι της Μυτιλήνης, και ενώ οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ καλές, ο καταπέλτης του προσέκρουσε στο «κόκκινο φαναράκι» του λιμανιού λίγο πριν τις 13.30 του Σαββάτου, 8/7, με αποτέλεσμα να προκληθούν ελαφριές ζημιές.
Το πλοίο έδεσε στη συνέχεια κανονικά στο λιμάνι του νησιού, αλλά από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου απαγορεύθηκε ο απόπλους έως ότου να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι και στα βρεχάμενα μέρη του πλοίου, κάτω δηλαδή από την ίσαλο γραμμή.
Περί τις 2.30 μ.μ. δύτες έπεσαν για να πραγματοποιήσουν έλεγχο στο τμήμα από το σημείο της γέφυρας του πλοίου και προς την πρύμνη.
Μετά τον έλεγχο, που αναμένεται να χρειαστεί μία ώρα, και εφόσον επιβεβαιωθεί η αρχική εικόνα ότι πρόκειται μόνο για επιφανειακές ζημιές, αναμένεται να δοθεί άδεια απόπλου για τον Πειραιά, που είναι και ο τελικός προορισμός του συγκεκριμένου δρομολογίου.

Πηγή: ertnews.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ