Δευτέρα 15.07.2024

ΕΚΠΑ: Η αντιπρύτανης έδιωξε συνδικαλιστές που φώναζαν για τον υπάλληλο που κατέβασε τον σέρβερ

Εργαζόμενοι διαμαρτύρονταν για την απόλυση του συνδικαλιστή διοικητικού υπαλλήλου Δημήτρη Αντωνίου, ο οποίος είχε συμμετοχή στο σαμποτάζ στον σέρβερ του ΕΚΠΑ τον Φεβρουάριο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, πραγματοποίησαν χθες εργαζόμενοι στο εκπαιδευτικό ίδρυμα, με αφορμή την απόλυση του συμβασιούχου διοικητικού υπαλλήλου και μέλους του Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δημήτρη Αντωνίου.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν γενική συνέλευση για να συντονίσουν τις κινήσεις τους και στη συνέχεια πραγματοποιήσαν παράσταση διαμαρτυρίας ενώπιον της αντιπρύτανη του ΕΚΠΑ, Σοφίας Παπαϊωάννου. Εκεί, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους, ωστόσο σε κάποια στιγμή τα πνεύματα οξύνθηκαν, οι τόνοι ανέβηκαν και η αντιπρύτανης αντέδρασε, ζητώντας τους με έντονο τρόπο να βγουν έξω από το γραφείο. «Έξω από το γραφείο μου, ρε» φώναξε η κ. Παπαϊωάννου, χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι, με το περιστατικό να καταγράφεται σε βίντεο.

Η αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ έδιωξε συνδικαλιστές που φώναζαν για τον υπάλληλο που κατέβασε τον σέρβερ

Θυμίζεται πως ο Δημήτρης Αντωνίου είχε τεθεί σε αναστολή καθηκόντων από τη διοίκηση του Πανεπιστημίου της Αθήνας, καθώς είχε δήλωσε δημόσια ότι μετείχε στο σαμποτάζ στον σέρβερ του ΕΚΠΑ τον Φεβρουάριο, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθούν οι εξ αποστάσεως εξετάσεις σε σχολές του Πανεπιστημίου.

Εργαζόμενοι και συνδικαλιστές στο ΕΚΠΑ

Παράλληλα, μετά το πάθημα, το ΕΚΠΑ προχώρησε στη δημιουργία υποδομών για να να έχει εφεδρικό υπολογιστικό σύστημα, ενώ έλαβε επιπλέον μέτρα φύλαξης στο Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου.

Με αφορμή τη μη ανανέωση της σύμβασής του, ο κ. Αντωνίου έκανε λόγο για «μια κατά παραγγελία τιμωρία, η οποία εκφράστηκε δημόσια από την κυβέρνηση και τα καθεστωτικά ΜΜΕ που, εκ μέρους της, αναλαμβάνουν τη δημόσια διαπόμπευση, λειτουργώντας με όρους αρένας».

πηγή protothema

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ