Παρασκευή 14.06.2024

Εκλογές 2023 – ΣΥΡΙΖΑ: Με Τέμπη, υποκλοπές, ακρίβεια στην τελική ευθεία της κάλπης

Η κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στις Πανελλήνιες Εξετάσεις από φέτος είναι το τέταρτο θέμα όπου θα σταθούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Υπό τους ήχους του γνωστού τραγουδιού «Εμπρός να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα» που έχει συνδεθεί με την εποχή του παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ έκλεισε την ομιλία του χθες στον Αγρίνιο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας μάλιστα ότι «Εφτά και μία μείνανε, πάμε για τη μεγάλη νίκη, για να σηκωθεί και πάλι ο ήλιος πάνω από την Ελλάδα, για τη μεγάλη αλλαγή».

Για μία ακόμη φορά εξήγησε μάλιστα ότι τα συνθήματα ανήκουν στην Ιστορία και τα επαναφέρει η ίδια η ζωή. Επικαλέσθηκε άλλωστε και ονομαστικά τον Ανδρέα Παπανδρέου, τονίζοντας ότι εκείνος έκανε μονομέτωπο αγώνα κατά της Δεξιάς και όχι διμέτωπο απέναντι στις προοδευτικές δυνάμεις.

Εν τω μεταξύ το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην τελική ευθεία πριν από τις κάλπες συσπειρώνει πάντα τον κόσμο του αναδεικνύουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτό θα γίνει και στις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στις περιοδείες του σε όλη την Ελλάδα αναφερόμενος στην κάλπη της απλής αναλογικής επισημαίνει ότι «η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ απαντά στις τέσσερις μεγάλες ανάγκες: αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος. Πάνω σε αυτό δομείται η προσμονή της αλλαγής».

Πού εστάζει ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις κάλπες

Μπαίνοντας πάντως στην τελευταία εβδομάδα πριν από τις κάλπες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να αναδείξουν τέσσερα βασικά σημεία.

– Στην υπόθεση των υποκλοπών καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει επενδύσει πολιτικά σε αυτό το θέμα. Μάλιστα  μετά την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκης στο ντιμπέιτ ότι πρόκειται για σκάνδαλο, στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι «η κυβέρνηση κινήθηκε εξωθεσμικά προκειμένου να κρατά δέσμιους τους πολιτικούς της αντιπάλους». Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία  του χθες το Αγρίνιο επισήμανε ακόμα ότι «δεν είναι μόνο σκάνδαλο, είναι έγκλημα κατά της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, αλλά είναι και κακούργημα σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα», αναδεικνύοντας και την επιχείρηση συγκάλυψης που έκανε η κυβέρνηση.

– Το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών είναι το δεύτερο θέμα το οποίο θέλουν να αναδείξουν. Στα Τρίκαλα ο Αλέξης Τσίπρας είχε συναντήσει με τους γονείς των τριών κοριτσιών που έχασαν την ζωή τους στο τραγικό δυτήχημα και όπως ανέφερε οι ίδιοι οι γονείς ζήτησαν να έρθουν σ’ επαφή μαζί τους προκειμένου να του εκφράσουν την απογοήτευση τους γιατί τα ΜΜΕ δεν παίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

– Να επισημάνουμε ότι χθες ο Σύλλογος Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών έκανε συγκέντρωση στις Σέρρες έξω από το γραφείο του πρώην υπουργού Μεταφορών διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι ο Κώστας Καραμανλής βρίσκεται στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

– Η ακρίβεια είναι το τρίτο σημείο στο οποίο θα επικεντρωθούν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζοντας να αναδεικνύουν το ζήτημα του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, καθώς το θέμα αυτό αγγίζει το σύνολο των πολιτών.

– Η κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής της Πανελλήνιες Εξετάσεις από φέτος είναι το τέταρτο θέμα στο οποίο θα σταθούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αφορά τόσο τους νέους ψηφοφόρους όσο και τις οικογένειές τους.

«Εξειδικευμένο, κοστολογημένο πρόγραμμα»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις ομιλίες του επισημάνει ότι «Ξέρουμε και μπορούμε. Ξέρουμε ακριβώς τι να κάνουμε και πώς να το κάνουμε», σημειώνει, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι ένα πρόγραμμα που το βγάλαμε από το συρτάρι ένα μήνα πριν από τις κάλπες. Είναι ένα εξειδικευμένο, κοστολογημένο και άμεσης εφαρμογής πρόγραμμα που ο εμπλουτισμός του πάτησε σε επεξεργασίες ετών».

Σχολιάζοντας μάλιστα την προεκλογική ατζέντα της ΝΔ αναφέρει  ότι «ο κόσμος δεν πείθεται πια από καμπάνια φόβου που επιχειρεί η ΝΔ. Είδε το εισόδημα του να εξανεμίζεται τα τέσσερα αυτά χρόνια. Πόσο περισσότερο να φοβηθεί;».

Πηγή: Parapolitika.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ