Δευτέρα 24.06.2024

Εκλογές 2023 – ΣΥΡΙΖΑ: Η απουσία της Τσαπανίδου και η διάψευση των σεναρίων για την απομάκρυνσή της

«Fake news» χαρακτηρίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ τα σενάρια για σαρωτικές αλλαγές στο επικοινωνιακό κομμάτι μετά την ήττα στις εκλογές της 21ης Μαΐου

Πολλαπλούς συνειρμούς πυροδότησε η τριήμερη απουσία της Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Πόπης Τσαπανίδου από το προσκήνιο, μετά τη συντριπτική ήττα της περασμένης Κυριακής κι ενώ η ίδια υπήρξε ένα από τα πρόσωπα που ταυτίστηκαν όσο λίγα με την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου.

Η εικόνα της ίδιας το βράδυ της περασμένης Κυριακής έξω από το «στρατηγείο» του κόμματος στην Κουμουνδούρου, πρόδιδε τη θλίψη για το σαρωτικό εκλογικό αποτέλεσμα και υπήρξε και η τελευταία, καθώς τα πρώτα εικοσιτετράωρα της ήττας δεν ήταν παρούσα ούτε στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος στις αρχές της εβδομάδας, ούτε πλάι στον Αλέξη Τσίπρα, κατά την μετάβασή του στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών.

Όλα τα παραπάνω έφεραν μοιραία στο στόμα πολλών στελεχών το ερώτημα «που είναι η Πόπη;», καθώς η απουσία της είχε αρχίσει να γίνει ευρύτερα αντιληπτή τις τελευταίες ώρες. Πρόσωπα με πολύ καλή γνώση των γεγονότων εξηγούσαν την ίδια ώρα διακριτικά πως «η Πόπη δεν είναι πολιτικός και χρειάστηκε το χρόνο της» για να συνειδητοποιήσει το εκλογικό αποτέλεσμα, σε αντίθεση με αρκετά στελέχη της Κουμουνδούρου, που είναι εξοικειωμένα με τις εκλογικές μάχες και… ήττες.

Τα σενάρια για αλλαγές στο επικοινωνιακό κομμάτι και η διάψευσή τους

Η απουσία της, ωστόσο, πυροδότησε την ίδια ώρα ποικίλα σενάρια για σαρωτικές αλλαγές στην επικοινωνιακή εικόνα του κόμματος, στον απόηχο και των δηλώσεων του Ευρωβουλευτή, Δημήτρη Παπαδημούλη, που ζήτησε να πλαισιωθεί ο Πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας από νέα πρόσωπα, αλλά και του εσωκομματικού διαλόγου που εξελίσσεται παρασκηνιακά, μετά τη συντριβή στις κάλπες. Τα ίδια σενάρια ήθελαν να προκρίνονται για την εκπροσώπηση του κόμματος πρόσωπα της νέας γενιάς, όπως για παράδειγμα αυτό του Κώστα Ζαχαριάδη, ο οποίος δεν εξελέγη Βουλευτής στο βόρειο τομέα ή κάποια από τα στελέχη που πρώτευσαν στη σταυροδοσία, όπως η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Διαψεύδοντας, ωστόσο, κάθε σχετικό σενάριο, υψηλόβαθμες κομματικές πηγές χαρακτήρισαν ως «fake news» κάθε πιθανότητα απομάκρυνσης της κ. Τσαπανίδου από τη θέση της Εκπροσώπου του κόμματος, προσθέτοντας ότι θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή της μάχης ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, αρχής γενομένης από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, στις πέντε το απόγευμα.

Πηγή: Protothema

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ