Δευτέρα 11.12.2023

Εκδηλώσεις του Δήμου Χίου με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Ο Δήμος Χίου προτίθεται να διοργανώσει μια σειρά δράσεων με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών της 25ης Νοεμβρίου.
Στόχος των δράσεων αυτών είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για το επίκαιρο θέμα της Βίας κατά των Γυναικών και τις συνέπειές της στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Επιπλέον στόχος είναι η ενημέρωση και η δικτύωση των πολιτών και των υπηρεσιών των Δήμων στους οποίους δεν λειτουργούν Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Οι δράσεις θα υλοποιηθούν από τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Χίου και θα περιλαμβάνουν:
Α) Τοποθέτηση Banner στο κεντρικό Δημαρχείο Χίου με το σύνθημα «ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ» από τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 έως και τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023.
Β) Τοποθέτηση αυτοκόλλητου, με συνθήματα και χρήσιμα τηλέφωνα, στα φαρμακεία της πόλης της Χίου και στις δομές υγείας την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023.
Γ) Πραγματοποίηση διαδικτυακής ομιλίας με θέμα την Έμφυλη Βία. Θα απευθύνεται σε πολίτες και υπηρεσίες των Δήμων Νομού Σάμου (Ανατολικής Σάμου, Δυτικής Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων Κορσεών) και Δήμο Λήμνου όπου δεν λειτουργούν Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η διαδικτυακή ομιλία θα υλοποιηθεί την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023 στις 10:00 π.μ με ελεύθερη είσοδο μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας zoom.
Από τις παραπάνω δράσεις δεν προκαλείται δαπάνη στον προϋπολογισμό του Δήμου Χίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ