Τρίτη 28.06.2022

Είναι άρρωστος ο Πούτιν; «Απλώς είναι υποχόνδριος και το έχει ρίξει στο botox», λέει Βρετανός αναλυτής

«Υποχόνδριο, που προσπαθεί να αυτοβαλσαμωθεί όσο είναι ακόμη ζωντανός» με Botox, χαρακτηρίζει τον Βλαντίμιρ Πούτιν ένας Βρετανός αναλυτής πολεμολογίας.

Ο καθηγητής Μάικλ Κλαρκ, συνεργάτης του King’s College στο Λονδίνο, λέει ότι δεν έχει δει ακόμη στοιχεία που να αποδεικνύουν ατράνταχτα ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι άρρωστος. Φήμες κυκλοφορούν τους τελευταίους μήνες ότι ο Πούτιν πάσχει από καρκίνο ή Πάρκινσον, καθώς εμφανίστηκε σε κάποιες δημόσιες εμφανίσεις του με πρησμένο το πρόσωπο και κάπως ασταθής.

Οι αλλαγές στο πρόσωπο του Βλαντίμιρ Πούτιν με την πάροδο του χρόνου έχουν τροφοδοτήσει τις φήμες ότι κάνει χρήση Botox
Αλλά, κατά τον Βρετανό αναλυτή, ο λόγος που ο Πούτιν περιστοιχίζεται μονίμως από ομάδα γιατρών οφείλεται στην παράνοιά του για την υγεία του.

«Στις 7 Οκτωβρίου [ο Πούτιν] θα κλείσει τα 70. Είναι γνωστό ότι κάνει πολύ Botox, πάντα λέω ότι προσπαθεί να αυτοβαλσαμωθεί όσο είναι ακόμη ζωντανός, κάνει πολύ Botox. Τριγυρίζει με γιατρούς, είναι γνωστό ότι μια μικρή ομάδα γιατρών πάντα είναι κοντά του και ότι κάνει συχνά διαλείμματα στις συναντήσεις του για να πάει να συμβουλευτεί κάποιον. Για να είμαι ειλικρινής, υποπτεύομαι ότι είναι απλώς υποχόνδριος», είπε ο καθηγητής Κλαρκ στο βρετανικό δίκτυο Sky News.

Όσον αφορά στις φήμες για την κατάσταση της υγείας του Πούτιν, σχολίασε: «Έχω μιλήσει με έναν αριθμό ατόμων, που λένε ότι δεν μπορείς να πεις από τον τρόπο που βαδίζει αν έχει Πάρκινσον, ούτε μπορείς να εντοπίσεις συμπτώματα καρκίνου κοιτώντας απλώς κάποιες φωτογραφίες». Και πρόσθεσε ότι δεν έχει δει αρκετές «πειστικές αποδείξεις» ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι βαριά άρρωστος.

«Αν είναι άρρωστος ή αρρωστήσει, αυτό θα ήταν μια διέξοδος για τη Ρωσία για να πει ότι ο πρόεδρος παραιτήθηκε και τον πόλεμο θα συνεχίσει τώρα ο Νικολάι Πατρούσεφ, που είναι εξίσου μοχθηρός. Τουλάχιστον θα είχαμε μια αλλαγή προσώπου, με το οποίο η Δύση θα μπορούσε ίσως να κάνει κάτι, αλλά αυτή είναι απλώς μια πιθανότητα», τόνισε.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που κυκλοφορούν φήμες περί χρήσης Botox από τον Πούτιν, αφού προ δεκαετίας ο Guardian είχε δημοσιεύσει ρεπορτάζ που ανέφερε ότι ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου -πρωθυπουργός την εποχή εκείνη- κατέφευγε συχνά στο Botox.

Ο εκπρόσωπός του, τότε, είχε διαψεύσει το ρεπορτάζ, σημειώνοντας: «Πιθανώς οφείλεται στον τρόπο που έπεσε το φως πάνω του. Ο πρωθυπουργός είναι κουρασμένος».

Πηγή: iefimerida.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ