Δευτέρα 20.09.2021

Εγκλημα στη Φολέγανδρο: Κόλαφος η ιατροδικαστική έκθεση -Η Γαρυφαλλιά ξυλοκοπήθηκε με βάναυσο τρόπο

Τη βαρβαρότητα της δολοφονίας της Γαρυφαλλιάς αποκαλύπτει η νεκροψία-νεκροτομή.

Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης συγκλονίζουν, καθώς αποκαλύπτουν ότι η Γαρυφαλλιά ξυλοκοπήθηκε βάναυσα, πριν ο 30χρονος τη σπρώξει στα βράχια και την αφήσει να πνιγεί. Η πλήρης σύνταξη της
ιατροδικαστικής έκθεσης αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά το τέλος όλων των εργαστηριακών εξετάσεων. Τα αίτια θανάτου της 26χρονης φαρμακοποιού είναι «πνιγμός εντός θαλασσίου ύδατος, επί εδάφους πολλαπλών κακώσεων κεφαλής-θώρακος-άνω και κάτω άκρων».

Την ίδια ώρα, στη δημοσιότητα ήρθαν πληροφορίες σχετικά με τα όσα είπε ο δράστης κατά την απολογία του. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, στην εξέτασή του από τον ανακριτή, ο 30χρονος είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως σκότωσε τη Γαρυφαλλιά επειδή… «τον κορόιδευε» και «τον ενέπαιζε».

Η ιατροδικαστική έκθεση για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς
Οι κυριότερες κακώσεις που διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια της νεκροψίας- νεκροτομής είναι:

Εκδορές άνω άκρων και κορμού κυρίως, με ελάχιστες στην οπίσθια πλευρά του δεξιού γλουτού (εν ζωή γενόμενες). Οι κακώσεις αυτές δηλώνουν σύρσιμο και προστριβή στα βράχια.
Στην κεφαλή ευρέθησαν οι κάτωθι κακώσεις:

Εκχύμωση δεξιού οφθαλμικού πεδίου (θλαστικό τραύμα από θλων όργανο γενόμενη)
Εκχύμωση και θλαστικό τραύμα στα μαλακά μόρια βρεγματικής περιοχής δεξιά, διά θλώντος οργάνου προκληθείσα
Θλαστικό τραύμα και τομή 4-5 εκατοστά περίπου, στη δεξιά βρεγματο-ινιακή χώρα των μαλακών μορίων τριχωτού κεφαλής, διά τέμνοντος και θλώντος οργάνου προκληθέν.
Διάνοιξη των μετωπιαίων και βρεγματικών ραφών των οστών του κρανίου με αιμορραγική διήθηση των χειλέων αυτών, που σημαίνει ότι έγινε εν ζωή, όπως και οι υπόλοιπες κακώσεις κεφαλής.
Κατά τις διατομές ευρέθη άφθονη ποσότητα θαλασσινού ύδατος στη τραχεία, τους βρόγχους και στον πνεύμονα, καθώς και αφρώδες υγρό στον λάρυγγα και στα ρινικά.
Η ανωτέρω εύρεση του θαλασσινού ύδατος μέχρι και των κάτω λοβών πνεύμονος, σημαίνει ότι το θύμα εσύρθηκε εν ζωή στη θάλασσα και μετά την εισρόφηση του θαλάσσιου ύδατος, πνίγηκε.
Έφερε αιμορραγική διήθηση μαλακών μορίων δεξιού μαστού, από θλων όργανο προκληθείσα.
Σύμφωνα με το συμπέρασμα του ιατροδικαστή Ηλία Μπογιόκα, οι κακώσεις που έφερε η 26χρονη Γαρυφαλλιά, κυρίως της κεφαλής, της προκάλεσαν αναισθησία και έντονο άλγος, με συνέπεια να χάσει τις αισθήσεις της, αλλά και να είναι αδύναμη να σωθεί με αποτέλεσμα να πνιγεί.

 

Πηγή Άρθρου και Φωτογραφίας: www.iefimerida.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ