Δευτέρα 27.09.2021

Εγκαίνια φιλανθρωπικού κέντρου από ομογενείς στο Μπρούκλιν (Φωτογραφίες)

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Εγκαινιάστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, 5 Ιουνίου, τα γραφεία του οργανισμού Holy Cross Brooklyn Outreach Center (HCBOC)στο Μπέιριτζ του Μπρούκλιν. Σκοπός του οργανισμού, που συστάθηκε το 2013, είναι η στήριξη, υλική και συναισθηματική όσων έχουν ανάγκη.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών στην εκδήλωση πολλοί ομογενείς, εθελοντές αλλά και πολιτικά στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας. Η Πρόεδρος του HCBOC, Μαρία Βασάκα Μονιούδη καλωσόρισε τον κόσμο και έκανε μια αναδρομή για τη δημιουργία του οργανισμού.

«Ευχαριστούμε που είστε όλοι σήμερα εδώ αυτή την ζεστή αλλά όμορφη ημέρα που εγκαινιάζουμε το κέντρο όπου οποιοσδήποτε θέλει μπορεί να έρθει και να δωρίσει ρούχα και τρόφιμα. Ήταν ένα όνειρο που είχαμε για πολλά χρόνια και σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας που βοηθήσατε να γίνει πραγματικότητα. Το 2008 ο πάτερ Γεράσιμος μας μίλησε για τη σημασία της φιλανθρωπίας και την ανάγκη να βοηθάμε όσους χρειάζονται στήριξη. Εδώ και χρόνια βοηθάμε όσους έχουν ανάγκη, φτιάχνοντας σπιτικό φαγητό και δωρίζοντας ρούχα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Το 2013 μια ομάδα από εμάς έφτιαξε το Holy Cross Brooklyn Outreach Center με σκοπό να προσφέρει υλική, συναισθηματική και πνευματική βοήθεια. Επιλέξαμε το όνομα Holy Cross επειδή ο σταυρός είναι το σύμβολο του χριστιανισμού, το σύμβολο των βασάνων αλλά και της ελπίδας και εμείς θέλουμε να φέρουμε την ελπίδα σε αυτούς τους ανθρώπους», τόνισε ο πρόεδρος του HCBOC.

 

Εθνικός Κήρυξ

Ο πάτερ Γεράσιμος Μακρής κόβει την κορδέλα εγκαινιάζοντας επίσημα το κέντρο, δεξιά του διακρίνονται οι Zoe Koutsoupakis και η πρόεδρος Maria Vasaka-Monioudis, 5 Ιουνίου 2021. Φωτογραφία: “Ε.Κ.”/Ζαφείρης Χαϊτίδης

 

Οι εθελοντές που συνεισέφεραν, ο καθένας στον τομέα του, για τη δημιουργία του κέντρου βραβεύτηκαν για την προσφορά τους. Μεταξύ αυτών, ο Νικόλαος Τσεμπέρης ο οποίος πολλές φορές ανέλαβε να μοιράσει μερίδες φαγητού σε άστεγους στο δρόμο, σε σταθμούς του τρένου, ο Τζον και ο Μάικ Μισιριώτης, ιδιοκτήτες του «New Apollo» ντάινερ στο Μπρούκλιν, για την προσφορά φαγητού και οι οποίοι όχι μόνο ετοιμάζουν τα πιάτα αλλά τα διανέμουν μαζί με τα εγγόνια τους σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Η Πολίν Νταβίτα, μεσίτρια, η οποία βοήθησε στην εξεύρεση του χώρου που στεγάζει τον οργανισμό, ο Γκας Κούτρας που ανέλαβε την κατασκευή, η Μαρία Κοκόλη, αρχιτέκτονας και η Τίνα Νασοπούλου που ανέλαβε όλη την οργάνωση. «Θέλω να ευχαριστήσω το συμβούλιο που με έκανε μέλος αλλά και καλύτερο άνθρωπο βοηθώντας όσους χρειάζονται στήριξη» είπε η κ. Νασοπούλου.

Ο πάτερ Γεράσιμος Μακρής, εμπνευστής της δημιουργίας του κέντρου, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ευχαριστούμε που ήρθατε σήμερα εδώ και όλους εσάς που βοηθήσατε όλα αυτά τα χρόνια. Ηδη υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο και ειδικά από τους νέους και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό. Θέλουμε τα παιδιά μας να ασχολούνται με τη φιλανθρωπία και να προσφέρουν».

 

Εθνικός Κήρυξ

Δεξιά διακρίνονται οι Zoe Koutsoupakis, πάτερ Γεράσιμος Μακρής και η πρόεδρος Maria Vasaka-Monioudis, 5 Ιουνίου 2021. Φωτογραφία: “Ε.Κ.”/Ζαφείρης Χαϊτίδης

 

Η αντιπρόεδρος του HCBOC, Ζωή Κουτσουπάκη, πρόσθεσε: «Πάτερ είχατε ένα όνειρο και έγινε πραγματικότητα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ιερείς που με τη στήριξή τους βοήθησαν αλλά και τους πολιτικούς μας που είναι σήμερα κοντά μας. Τη Νικόλ Μαλλιωτάκη, τον Ανδρέα Γουνάρδη και τον Μάικ Ταννούση. Επίσης, τον σπόνσορά μας Αντριου Κουτσουδάκη από το ‘Tribeca Kitchen’».

Η Ομοσπονδιακή βουλευτής Νικόλ Μαλλιωτάκη παίρνοντας τον λόγο είπε: «Πιστεύω πως εμείς οι πολιτικοί δεν πρέπει να πούμε πολλά σήμερα γιατί όλα αυτά τα κάνατε εσείς με την καρδιά σας, το μυαλό σας, με το πορτοφόλι σας και με τον χρόνο σας. Εγώ είμαι εδώ απλά για να σας πω συγχαρητήρια. Γνωρίζω την καταπληκτική δουλειά που κάνετε».

Ο πολιτειακός γερουσιαστής Ανδρέας Γουνάρδης στηρίζει τα τελευταία χρόνια τις προσπάθειες των εθελοντών για τη δημιουργία του κέντρου: «Θυμάμαι χρόνια πριν, τις προσπάθειες και τις ενέργειες που κάνατε για αυτό το κέντρο και σήμερα βλέποντας να γίνεται πραγματικότητα αυτό το όνειρο είναι πραγματικά κάτι ξεχωριστό. Απόψε, 77.000 συνάνθρωποί μας θα κοιμηθούν σε κάποιον ξενώνα εκ των οποίων 33.000 θα είναι παιδιά, ενώ 13.000 άνθρωποι απόψε θα κοιμηθούν στο δρόμο. Ακόμη, από 1,3 εκατομμύρια νέους κάτω των 17 ετών ένας στους τρεις απόψε θα κοιμηθεί πεινασμένος. Και όλα αυτά στην πλουσιότερη πόλη του Κόσμου. Η δουλειά που κάνετε προσφέροντας φαγητό και ρούχα στους ανθρώπους αυτούς αλλά και συναισθηματική στήριξη, είναι ξεχωριστή» υπογράμμισε ο κ. Γουνάρδης.

 

Εθνικός Κήρυξ

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, από αριστέρα διακρίνονται οι Chris Elisson, Chrisafo Madimenos, Pauline Davetas, Ioannis Pavlakos, Katerina Phyllis James, Claudia Zain, Angela Athineos, Zoe Koutsoupakis, πάτερ Γεράσιμος Μακρής, Tina Nasopoulos, Gus Koutras και η πρόεδρος Maria Vasaka-Monioudis, 5 Ιουνίου 2021. Φωτογραφία: “Ε.Κ.”/Ζαφείρης Χαϊτίδης

 

Ο ίδιος επεσήμανε ακόμη πως το γραφείο του τον τελευταίο χρόνο προσέφερε 150.000 πάουντς φαγητού. «Δεν γνωρίζουμε τι περνάνε αυτοί οι άνθρωποι στην προσωπική τους ζωή, δεν ξέρουμε τον πόνο που νιώθουν, τι ανάγκες έχουν και το να έχουν αυτό το κέντρο με τις πόρτες του ανοικτές, χωρίς καμία ερώτηση και να είναι καλοδεχούμενοι είναι πραγματικά κάτι ξεχωριστό και θέλω να συγχαρώ όλα τα μέλη του συμβουλίου για το όραμα, την αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά τους».

Φέρνοντας ως παράδειγμα τού τι σημαίνει Ελληνοαμερικανός τον ομογενή αστυνομικό Αναστάσιο Τσάκο ξεκίνησε την ομιλία του ο πολιτειακός βουλευτής στην Περιφέρεια 64 της Νέας Υόρκης Μάικ Ταννούσης:

«Ηταν ο ορισμός τού τι σημαίνει Ελληνοαμερικανός. Ένας μετανάστης που ήρθε από την Ελλάδα και έκανε τα πάντα για την οικογένειά του και υπηρέτησε την κοινότητά του. Ο λόγος που τον αναφέρω σήμερα είναι γιατί το αμερικανικό όνειρο δεν έρχεται από την Ελλάδα ή την Κύπρο και κάνει μια καλύτερη ζωή για κάποιον και την οικογένειά του. Το αμερικανικό όνειρο είναι να δίνουμε στους λιγότερο προνομιούχους που δεν μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους. Και για αυτό είμαι χαρούμενος που είμαι σήμερα εδώ», είπε ο κ. Ταννούσης.

 

Εθνικός Κήρυξ

Διακρίνονται η πρόεδρος Maria Vasaka-Monioudis, Zoe Koutsoupakis και πάτερ Γεράσιμος Μακρής με εθελοντές, 5 Ιουνίου 2021. Φωτογραφία: “Ε.Κ.”/Ζαφείρης Χαϊτίδης

Εθνικός Κήρυξ

Εγκαίνια του Holy Cross Brooklyn Outreach Center, Μπρούκλιν, 5 Ιουνίου 2021. Φωτογραφία: “Ε.Κ.”/Ζαφείρης Χαϊτίδης

Εθνικός Κήρυξ

Εγκαίνια του Holy Cross Brooklyn Outreach Center, Μπρούκλιν, 5 Ιουνίου 2021. Φωτογραφία: “Ε.Κ.”/Ζαφείρης Χαϊτίδης

 

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας: www.ekirikas.com

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ