Σάββατο 26.11.2022

Εγκαίνια 9ης ATHENS INTERNATIONAL TOURISM & CULTURE EXPO 2022

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου παραβρέθηκε ως επίσημος προσκεκλημένος την Πέμπτη 3.11.2022 στην τελετή εγκαινίων της 9ης ATHENS INTERNATIONAL TOURISM & CULTURE EXPO 2022στο Ζάππειο Αθηνών και απηύθυνε χαιρετισμό . Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια και τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Ολυμπία Αναστασοπούλου .

Η Έκθεση είναι αποκλειστικάστοχευμένη στον εισερχόμενο τουρισμό και είναι  μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις του κλάδου, αφού λαμβάνουν μέρος Διεθνείς HostedBuyers από 30 αγορές και θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις Β2Β meetings.

Ο Περιφερειάρχης στο μικρό χαιρετισμό που απηύθυνε , αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο μεγάλο μήκος ακτογραμμής που διαθέτει η Ελλάδα το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ως συγκριτικό πλεονέκτημα εφ’ όσον οι ακτές αξιοποιηθούν τουριστικά. «Ο Τουρισμός λειτουργεί πάντα ως ατμομηχανή της Ελληνικής Οικονομίας και αποτελεί σημαντικό πόρο και για την περιοχή του Βορείου Αιγαίου» τόνισε ο Περιφερειάρχης, υπογραμμίζοντας ότι: «το τουριστικό κομμάτι της οικονομίας των νησιών υπέστη τις καταστροφικές συνέπειες των μεγάλων μεταναστευτικών ροών του 2015-2020.  Το 2022 ήταν μία καλύτερη χρονιά και για το Βόρειο Αιγαίο και ως Περιφερειακή Αρχή ενεργούμε πάντα με στόχο να βελτιώσουμε την οικονομία των νησιών  και τη ζωή των νησιωτών. Ευχαριστούμε που τιμήσατε το Βόρειο Αιγαίο με την παρουσία μας σήμερα εδώ. »

ΗΈκθεση  9ηATHENSINTERNATIONALTOURISM&CULTUREEXPO 2022 πραγματοποιείταιμε έμφαση σε όλα τα είδη τουρισμού και ειδικότερα στον onlineτουρισμό, τον Πολιτιστικό, της Γαστρονομίας και Εναλλακτικό.

Από το Γραφείο Τύπου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ