ΚΟΣΜΟΣ - 21/06/2024 - 12:45 μμ
Εφαρμογή στο τηλέφωνο σας γλιτώνει από τα πρόστιμα
Όταν σας γράψουν για υπερβολική ταχύτητα δεν έχουν τελειώσει όλες οι ελπίδες σας για να γλιτώσετε το πρόστιμο.
Η εφαρμογή ονομάζεται Flash Radar και αναπτύχθηκε από τον δικηγόρο Eric de Caumont, με σκοπό να καταστήσει απλή και ευκολότερη τη διαδικασία για οποιονδήποτε οδηγό θέλει να προσβάλει ένα πρόστιμο για υπέρβαση ταχύτητας.
Η εφαρμογή είναι αυτή τη στιγμή αποκλειστική για τη Γαλλία και υποστηρίζει τόσο iPhone όσο και Android συσκευές.
Το γραφείο δεν έχει αποκαλύψει αν σχεδιάζει να την επεκτείνει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά με τον αριθμό των λήψεων να αυξάνεται ήδη, είναι πιθανό να δούμε αυτή την ιδέα υλοποιημένη και αλλού.
Οι οδηγοί που θέλουν να αποφύγουν τις υπερβάσεις ταχύτητας και τα πρόστιμα μπορούν να χρησιμοποιούν εφαρμογές πλοήγησης όπως το Waze, παρά το γεγονός ότι στη Γαλλία δεν επιτρέπεται η αναφορά των φωτογραφικών καμερών ταχύτητας στον χάρτη τους.


















