Δευτέρα 04.12.2023

Δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι οστεοπόρωσης στην Χίο

Δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι οστεοπόρωσης στην Χίο

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας και το Κοινωνικό Φαρμακείο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Χίου και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, μέλος του οποίου είναι και ο Δήμος Χίου, διοργανώνουν εκδήλωση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Χίου, με θέμα: «Σύγχρονες αντιλήψεις για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης», στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου, την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023 και ώρες 18.00-20.00 και το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023 και ώρες 9.30-12.00, με μέτρηση οστικής πυκνότητας, στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου.

Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου και ώρα 12.00 θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ομιλία για την οστεοπόρωση, την πρόληψη και τη θεραπεία της από τον κο Τουνισσίδη Γεώργιο, Χειρουργό Ορθοπαιδικό του Γενικού Νοσοκομείου Χίου «Σκυλίτσειο».

Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση σχετικά με την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπισή της.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν, εκ των προτέρων, στο τηλέφωνο 22713-50057, εργάσιμες ημέρες και ώρες, κ. Αγγελική Ντανάκα, Επισκέπτρια Υγείας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Χίου, προκειμένου να προγραμματισθεί ραντεβού για τον προληπτικό έλεγχο στις 17 και 18 Νοεμβρίου 2023.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους!

Η πρόσκληση στην εκδήλωση αφορά άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις. Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα πρεσβεύει πως η ενημέρωση αποτελεί την αρχή της πρόληψης και της σωστής αποκατάστασης και συμβουλεύει τόσο τους νέους όσο και τους μεγαλύτερους να παρακολουθούν θέματα υγείας ακόμη κι αν δεν τους αφορούν άμεσα.
………………………………………………………………………………………………………………………………………

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF) και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO).
Ο Σύλλογος αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο το οποίο σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση του κοινού γύρω από την οστεοπόρωση, τη διατροφή, την άσκηση, τη ψυχολογία, την πρόληψη και την σκελετική υγεία. Η δράση του Συλλόγου επεκτείνεται τόσο μέσα στα όρια της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα διατηρεί άριστη σχέση συνεργασίας με επιστημονικά σωματεία που ασχολούνται με την οστεοπόρωση καθώς και με το Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών της Ιατρικής Σχολής. Ο Σύλλογος σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς διεξάγει επιδημιολογικές και άλλες μελέτες προκειμένου να συγκεντρωθούν και να επεξεργαστούν στοιχεία για την χρόνια αυτή νόσο. Ο Σύλλογος επίσης δραστηριοποιείται στην διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων, σεμιναρίων, συνεδρίων και στην έκδοση εντύπων. Αποτέλεσμα της πολύχρονης αυτής προσπάθειας ήταν ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα να κατακτήσει την πρώτη θέση για την εξέχουσα πορεία του, μεταξύ 186 χωρών, στο Παγκόσμιο Συνέδριο που διεξήχθη στο Miami των Ηνωμένων Πολιτειών τον Δεκέμβριο του 2007 καθώς και το 1ο βραβείο μεταξύ 212 χωρών για τη δημιουργία της καλύτερης καμπάνιας δημοσιοποίησης (Best Media Campaign), στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Συλλόγων για την Οστεοπόρωση που διεξήχθη στο Ελσίνκι της Φιλανδίας, στις 31/5 – 2/6/2013.
Τηλ. Επικοινωνίας: 213 2086698, 6979252570 email: info@osteocare.gr, URL: www.osteocare.gr
www.facebook.com/osteocaregrhttp://www.youtube.com/user/OsteoporosisGR
www.twitter.com/Osteocaregr
Τηλ. Επικοινωνίας ΕΔΔΥΠΠΥ: 210 8067888, email: info@eddyppy.gr , URL: www.eddyppy.gr
www.facebook.com/ΕΔΔΥΠΠΥ-146541628794804/ https://www.youtube.com/channel/UCWPrNa641bAF9RBNYXSVaTg

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ