Τρίτη 31.01.2023

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τρεις τύπους καρκίνου από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν από 1 Φεβρουαρίου έως 28 Φεβρουαρίου 2023 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας και φέτος τον Φεβρουάριο, μήνα αφιερωμένο στην ευαισθητοποίηση και πρόληψη του καρκίνου, θα προσφέρει δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε γυναίκες και σε άνδρες, για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και του καρκίνου του προστάτη.

Συγκεκριμένα θα παρέχονται εντελώς δωρεάν:

α) ψηφιακή μαστογραφία σε γυναίκες ηλικίας από 40 ετών και άνω,

β) τεστ Παπανικολάου σε γυναίκες ηλικίας από 25 έως 70 ετών (με ταυτοποίηση του ιού HPV σε γυναίκες ηλικίας 30 έως 50 ετών) και

γ) εξέταση όλων των ανδρών ηλικίας 40 έως 70 ετών με αιματολογικό έλεγχο (PSA) και κλινική εξέταση (ψηλάφηση, υπερηχογράφημα κλπ).

Οι εξετάσεις θα διενεργούνται στο χώρο της σταθερής μονάδας του Ιδρύματος, επί της οδού Βαλτετσίου 11 και Ιπποκράτους στην Αθήνα.

Τα ραντεβού θα κλείνονται τηλεφωνικώς από Δευτέρα 23 Ιανουαρίου έως και Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023.

Οι ενδιαφερόμενες κυρίες μπορούν να επικοινωνούν άμεσα, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 9:30 έως 15:00, με την γραμματεία τού Ιδρύματος στα τηλέφωνα 210.3620831-32 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Οι ενδιαφερόμενοι κύριοι μπορούν να επικοινωνούν άμεσα, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 9:00 έως 15:00, με το εργαστήριο στο τηλέφωνο 210.3643723 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν από 1 Φεβρουαρίου έως 28 Φεβρουαρίου 2023 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Λόγω της παρούσας κατάστασης και σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα προστασίας κατά του ιού Covid-19, οι εξεταζόμενες και οι εξεταζόμενοι παρακαλούνται να είναι ακριβείς στο ραντεβού τους, να προσέρχονται χωρίς συνοδό και να φέρουν απαραιτήτως μη ιατρική μάσκα.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας τηρεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτείας και του ΕΟΔΥ για την ασφάλεια όλων.

Την κάλυψη της δαπάνης για όλη την διεξαγωγή του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου, ανέλαβε το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας χάρις στην πλήρη χορηγία του Ελληνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου.

Πηγή: Ygeiamou.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ