Παρασκευή 14.06.2024

Δολοφονία Παπαγεωργίου: Πώς από απλοί μάρτυρες έγιναν Νο 1 ύποπτοι οι 2 συλληφθέντες-Η κίνηση που τους πρόδωσε

Συγγενείς του Μάριου Παπαγεωργίου / Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Το Fiat Doblo που έκαψε μετά από σχεδόν μια δεκαετία για να εξαφανίσει ίχνη και DNA ο 54χρονος «σκληρός» συλληφθείς για τη δολοφονία και την εξαφάνιση της σορού του Μάριου Παπαγεωργίου χωρίς καμία εξήγηση, «έδεσε» την υπόθεση για τις Αρχές, οι οποίες προχώρησαν στις δύο τελευταίες συλλήψεις.

Οι δύο «σκληροί» συλληφθέντες, που αρνούνται να συνεργαστούν με τις Αρχές για την πολύκροτη υπόθεση της αρπαγής, δολοφονίας και εξαφάνισης της σορού του Μάριου Παπαγεωργίου, όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι οι μοναδικοί που θα περάσουν το κατώφλι των εισαγγελικών και ανακριτικών αρχών.
Κι αυτό γιατί αναμένεται να εκδοθούν κι άλλα εντάλματα σύλληψης, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα βρεθούν ενώπιον των Αρχών οι δύο αστυνομικοί, που είναι συγγενείς του φερόμενου «εγκεφάλου» της υπόθεσης. Πρόκειται για έναν αποταγμένο αστυνομικό και έναν που υπηρετεί στο Α.Τ. Βούλας και είναι πολύ πιθανό να συλληφθούν.

Το καμένο όχημα εξαφάνισης της σορού 10 χρόνια μετά…

Ο 54χρονος ήταν αυτός που, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, μετέφερε και εξαφάνισε τη σορό του άτυχου νεαρού κάπου μεταξύ του Κιθαιρώνα και των Δερβενοχωρίων. Κάπου στα μέσα του Αυγούστου του 2012 ο συλληφθείς με το αυτοκίνητο της εταιρείας του, μάρκας Fiat Doblo, μαζί με τον 53χρονο, πήραν τη σορό του Παπαγεωργίου, και μαζί με 15 σακιά κάρβουνα για να περιορίσουν τις οσμές και έναν πιθανό εντοπισμό σε κάποιον έλεγχο, μετέφεραν τον νεκρό σε ερημική τοποθεσία και τον εξαφάνισαν.

Αμφότεροι ήταν μέχρι πρότινος εκτός «κάδρου» και μάλιστα στη δίκη του 78χρονου «εγκεφάλου» της δολοφονίας και των άλλων πέντε είχαν καταθέσει ως απλοί μάρτυρες…

Το «βαθύ λαρύγγι» στη φυλακή που «έδωσε» τον 54χρονο και τον 53χρονο

Κατάφερναν όλα αυτά τα χρόνια να κρύβονται καλά και να θεωρούν πως έχουν «καθαρίσει» με την υπόθεση. Όλα αυτά, μέχρι που άρχισαν να ανοίγουν στόματα. Στις αρχές του 2021, εννέα χρόνια μετά την εξαφάνιση του 26χρονου, ένας ισοβίτης κρατούμενος για ανθρωποκτονία είχε βρεθεί στις ίδιες φυλακές με άτομα που κατηγορούνται για την απαγωγή και δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου, τα οποία σε ανύποπτη στιγμή φέρονται να του είχαν εκμυστηρευτεί πού είχαν θάψει τα οστά και το κρανίο του 26χρονου δολοφονηθέντος. Το «βαθύ λαρύγγι» είχε αναφέρει, εκτός από τις πιθανές τοποθεσίες όπου μπορεί να βρίσκονταν τα λείψανα του Παπαγεωργίου, και τους δύο συλληφθέντες, τον 54χρονο και τον 53χρονο.

Κάπου εκεί ο 54χρονος κατάλαβε ότι ο κλοιός αρχίζει να στενεύει, και γι’ αυτό έκαψε στην Αθήνα, στην οδό Ηρακλειδών, το βαν που είχε ακόμα στην κατοχή του ύστερα από τόσα χρόνια, χωρίς κάποια πειστική εξήγηση. Προφανώς, το έκανε για να εξαφανίσει τα όποια ίχνη μπορεί να είχαν παραμείνει από τον Παπαγεωργίου.

Οι επαφές των δύο με τον «εγκέφαλο» Μιχαλεάκο

Ο 53χρονος συλληφθείς φέρεται να είναι εκείνος που είχε επαφές με τον 78χρονο «εγκέφαλο» της απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου, τον Πέτρο Μιχαλεάκο, και σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., μαζί με τον 54χρονο εξαφάνισαν το πτώμα του 26χρονου. Η εμπλοκή τους είχε προκύψει από την άρση των επικοινωνιών, καθώς αποδείχθηκε ότι είχαν… πάρε-δώσε με τον 78χρονο. Τελικά, όπως προκύπτει, οι δυο τους, μαζί με άλλους 4 που είναι πολύ πιθανόν να συλληφθούν, μαζί με τους δύο αστυνομικούς, εμπλέκονται στην εξαφάνιση της σορού.

Πηγή: iefimerida.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ