Τρίτη 26.10.2021

Διοργάνωση σεμιναρίων και ενημερωτικών εκδηλώσεων

Ενώ η Πανδημία Covid 19 βρίσκεται σε εξέλιξη και φαίνεται να μονοπωλεί το ενδιαφέρον τόσο της κοινωνίας όσο και της επιστημονικής κοινότητας, άλλες απειλές για τη δημόσια υγεία έχουν τεθεί στο περιθώριο και υποτιμούνται. Οι απειλές αυτές μπορούν να χαρακτηρισθούν και ως «σιωπηλές» πανδημίες. Η Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου προσεγγίζοντας ολιστικά το πρόβλημα οργανώνει παράλληλες δραστηριότητες- και εκδηλώσεις στη Χίο και με κοινό παρονομαστή την ενημέρωση και την ανάπτυξη του προβληματισμού περί του ζητήματος αυτού, που θα υπηρετεί τόσο τη βελτίωση των υπηρεσιών φροντίδας υγείας όσο και την ενημέρωση των πολιτών.

Σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) και με την εθελοντική προσφορά των στελεχών του Εθνικού Κέντρου PHTLS διοργανώνει το 7ο εκπαιδευτικό σεμινάριο Προνοσοκομειακής Αντιμετώπισης Τραύματος (PHTLS) στις 25&26Σεπτεμβρίου 2021στο Chandris Hotelστη Χίο. Στο σεμινάριο συμμετέχουν διασώστες του ΕΚΑΒ και εργαζόμενοι της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας ιατροί, νοσηλευτές, πληρώματα ασθενοφόρου Κέντρων Υγείας, Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων και Περιφερειακών Ιατρείων του Βορείου Αιγαίου.

Την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου η Εξειδικευμένη Ομάδα Ελέγχου Λοιμώξεων με τον καθηγητή Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας  Θεοκλή Ζαούτη θα πραγματοποιήσουν συμβουλευτική επίσκεψη στο ΓΝ Χίου. Η ανωτέρω δράση θα πλαισιωθεί με ενημερωτική εκδήλωση το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου με προσκεκλημένους κοινωνικούς, εκπαιδευτικούς, και υγειονομικούς φορείς και φορείς της κοινωνίας των πολιτών. Η εκδήλωση θα εστιάσει στις Ηχηρές Και Σιωπηρές Πανδημίες. Κύριοι εισηγητές  θα είναι ο καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης, ο οποίος θα ενημερώσει για τις επιπτώσεις της νόσουCOVID-19 στον πληθυσμό και τη σημασία του εμβολιασμού, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ελέγχου Λοιμώξεων(ΕΕΕΛ) Αγγελική Καραΐσκουη οποία θα εμβαθύνει στο αντικείμενο της πρόληψης λοιμώξεων και της μικροβιακής αντοχής, και η Αναστασία Ζυγούρα Διευθύντρια Αναισθησιολογίας στην Ιατρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ Αθήνας που θα ενημερώσει για την «σιωπηρή πανδημία» του τραύματος, τη σημασία της αλυσίδας επιβίωσης και την ανεκτίμητη αξία της εμπλοκής των μελών της κοινότητας ως πρώτος κρίκος της αλυσίδας.

Τις εκδηλώσεις θα τιμήσει με την παρουσία της η Αξιότιμη Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, κ Μίνα Γκάγκα.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι παραπάνω δράσεις, θα εξυπηρετήσουν την ανάγκη συλλογικής και συντονισμένης άμυνας έναντι των αναδυόμενων απειλών για τη δημόσια υγεία, η οποία δεν είναι αποσυνδεμένη από πολιτικές και άλλες επιλογές – κοινωνικές, οικονομικές, πολιτισμικές και περιβαλλοντικές – που γίνονται σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Χρήστος Ροϊλός

Διοικητής της 2ης Υγειονομικής

Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10:00 πμ

Και εγώ…