Τρίτη 06.06.2023

Δημόσιο ΙΕΚ Χίου: Κουκλοθέατρο με τη συμμετοχή 4 τμημάτων

Ενα ξεχωριστό πρόγραμμα Κουκλοθέατρου αλλά και χειροποίητων μουσικών οργάνων παρουσιάζει το Δημόσιο ΙΕΚ Χίου.
Στις δράσεις του, στα πλαίσια της λειτουργίας του τμήματος «Βοηθού Βρεφονηπιοκόμων», παρουσιάζει την Παρασκευή, 12/05/23 και ώρα 5.30 μ.μ. στο χώρο του Δ.ΙΕΚ (28ης Οκτωβρίου 4, Χριστό Βαρβασίου) κουκλοθέατρο αλλά και εκθεση μουσικών οργάνων με ελεύθερη είσοδο.
Στο Α΄ μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το Κουκλοθέατρο με τίτλο “Ο Καλός Λύκος ή ο Κακός Λύκος;” από το τμήμα Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων Δ΄ εξαμήνου. Η ιστορία είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να καλλιεργήσει την οικολογική συνείδηση στα παιδιά και να τους διδάξει τη σημασία της προστασίας των ζώων προς εξαφάνιση. Ενώ να σημειωθεί ότι οι σπουδάστριες του τμήματος κατασκεύασαν τις κούκλες αλλά και τα σκηνικά της παράστασης.
Στο Β’ μέρος, το Τμήμα Βρεφονηπιοκόμων Β΄ Εξαμήνου θα ξεκινήσει την παρουσίαση του με μια απλή σύνθεση ρυθμών χρησιμοποιώντας τα μουσικά κρουστά όργανα τα οποία έφτιαξαν οι ίδιες οι σπουδάστριες από ανακυκλώσιμα υλικά.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η παρουσίαση της ζωής και του έργου του συνθέτη Λούντβιχ βαν Μπετόβεν και η δράση θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση του χορού της Ζαχαρένιας Νεράϊδας ( Dance of the Sugar Plum Fairy) από τον «Καρυοθραύστη», του ρώσου συνθέτη Πιοτρ Τσαϊκόφσκι.

Όμως ακόμα δύο τμήματα του Δημόσιου ΙΕΚ παίρνουν μέρος σε αυτή την εκδήλωση. Αφού την αφίσα την δημιούργησε το τμήμα «Πληροφορικής – Web Designer» και την οργάνωση της βραδιάς έχει αναλάβει το τμήμα «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας».

Πηγή: ertnews.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ