Τετάρτη 24.04.2024

Δήμος Οινουσσών – Αντάμωμα χαράς με τους Αιγνουσιώτες της τρίτης ηλικίας

Κοντά στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, δίπλα σε όλους τους οδοιπόρους της ζωής, που αποτελούν για τους νεώτερους τη ζωντανή ιστορία του ακριτικού τόπου μας, βρέθηκε γι’ άλλη μια φορά ο Δήμος Οινουσσών προσκαλώντας τους την Κυριακή 3 Μαρτίου το μεσημέρι σε γεύμα στο «Παλιό Τελωνείο».
Οι ηλικιωμένοι μας χάρηκαν το ζεστό αποκριάτικο αντάμωμα, τραγούδησαν και διασκέδασαν με την καρδιά τους.
«Με σεβασμό κι εκτίμηση στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας της Αιγνούσας. Έχουμε ανάγκη την ευχή τους για να πάμε τον τόπο μας ακόμη πιο ψηλά! Ας είμαστε καλά και πάντα ν’ ανταμώνουμε» δήλωσε ο Δήμαρχος Γιώργος Δανιήλ.
Εξέχουσα θέση στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής και αυτήν την 5ετία έχει η βελτίωση της κοινωνικής φροντίδας και μέριμνας για τους ηλικιωμένους και μοναχικούς ανθρώπους, που ζουν στο νησί ιδιαίτερα τους δύσκολους χειμερινούς μήνες.
Ο «αγώνας δρόμου» για την ίδρυση κοινωνικών υπηρεσιών και την επανασύσταση με μόνιμη διοικητική μορφή του «Βοήθεια στο Σπίτι» δεν σταματά. Μέχρι όμως τα γρανάζια της γραφειοκρατίας να κινηθούν, η Δημοτική Αρχή συναντά, συζητά, ακούει τις ανάγκες τους και προσφέρει έγνοια, αγάπη και θαλπωρή. Οι ηλικιωμένοι μας χαμογέλασαν με την καρδιά τους, μοιράστηκαν ιστορίες, χόρεψαν με τα νέα παιδιά και διασκέδασαν όλοι μαζί σε μια συνάντηση γεμάτη συγκίνηση. Όλοι μαζί δώσαν μια υπόσχεση: «να ξανανταμώσουμε».
Στην τρέχουσα δημοτική θητεία την εποπτεία κι οργάνωση της κοινωνικής μέριμνας έχει η Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κα Ελένη Γιακαλή, έμπειρη και καλώς γνωρίζουσα, ως επί μακρά σειρά ετών νοσηλεύτρια του Περιφερειακού Ιατρείου. Πλαισιώνεται από μια δυναμική εθελοντική ομάδα, την οποία απαρτίζουν με αλφαβητική σειρά οι: Κωνσταντίνος Δηλαβέρης, Ειρήνη Λιγνού-Κόνταρη, Νίνη Γ. Λυγνού, Ευαγγελία Παρασκευοπούλου και Κατίγκω Χατζηπατέρα-Δημητριάδη. Ο Δήμαρχος κι όλοι οι παρευρισκόμενοι τους ευχαρίστησαν ιδιαιτέρως για την πολύτιμη παρουσία τους και προσφορά τους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ