Σάββατο 30.09.2023

Δίκη Φιλιππίδη: «Γινόταν θηρίο, έσπαγε έπιπλα, πήγε να με χτυπήσει» – Tι αναφέρει η κατάθεση που τον εκθέτει ανεπανόρθωτα

«Όταν διαφωνούσαμε γινόταν θηρίο. Έσπαγε έπιπλα, μια φορά πήγε να με χτυπήσει. Υπήρχαν και άλλες στιγμές που με είχε στην αγκαλιά του σαν τον καλύτερο του φίλο», ανέφερε ο μάρτυρας

Σαν ένα άνθρωπο ο οποίος χρησιμοποιούσε το γυναικείο φύλλο για τις ορέξεις του, περιέγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας, τον Πέτρο Φιλιππίδη στην κατάθεση του, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Ωστόσο, όπως ανέφερε, ήταν ένας άνθρωπος που είχε και καλή πλευρά και τον οποίο αγαπούσε πολύ. «Τον αγάπησα τόσο πολύ σαν να ήταν δικός μου άνθρωπος. Του εμπιστεύτηκα την προσωπική μου ζωή. Περνούσα έναν χωρισμό δύσκολο και ο Πέτρος και η Ελπίδα μου στάθηκαν σαν αδέλφια. Και αυτό δεν μπορώ να το ξεχάσω, ούτε όμως και ότι έμαθα μετά» είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας, προσθέτοντας: «Από την καθημερινή επαφή που υπήρχε τα πρώτα χρόνια, γνωρίζαμε τί συνέβαινε. Την έβλεπα την προσωπική του ζωή».

«Με κάλεσαν ως μάρτυρα υπεράσπισης γιατί θεώρησαν ότι θα επικρατήσει το συναισθηματικό μου. Επειδή ήξεραν ότι λάτρευα τον Πέτρο πίστευαν ότι θα τα δικαιολογούσα. Ε, δε μπορώ να τα δικαιολογήσω αυτά τα πράγματα που έμαθα!» ξέσπασε ο Σπύρος Μπιμπίλας, ενώ λίγο αργότερα απευθυνόμενος στην Κική Μπακιρτζίδου που σχολίαζε εκείνη τη στιγμή είπε: «Είστε καλά κυρία Πισπιρίγκου! Ε…, Μπακιρτζίδου». Αμέσως προκλήθηκε αναστάτωση στην αίθουσα και το δικαστήριο διέκοψε με τον κ. Μπιμπίλα να ζητά συγγνώμη για το λάθος.

Πολιτική αγωγή: Ποια ήταν η συμπεριφορά του κατηγορούμενου ως προς το γυναικείο φίλο;

Μάρτυρας: Χρησιμοποιήθηκε για τις ορέξεις του Πέτρου. Τις κοπέλες δεν τις ήξερα όλες, με ενημέρωνε η Ελπίδα κρυφά από τον Πέτρο. Ήταν κάτι πολύ βασανιστικό να πρέπει να κρύβεσαι. Ο Πέτρος είχε αγωνία μήπως η Ελπίδα μας ρωτούσε και για αυτό συχνά όποτε ήμασταν μαζί έκρυβα το κινητό μου. Ποιες σχέσεις ήταν συναινετικά ή όχι δεν το ξέρω. Ξέρω ότι ορισμένες κατέληξαν σε διώξεις, ότι η Ελπίδα είχε πάει σε ψυχολόγος. Μας είχε εκμυστηρευθεί ότι είχε βάλει ντετέκτιβ. Είχε καταλάβει τον πρώτο καιρό του γάμου ότι ο Πέτρος τα είχε φτιάξει με μια κοπέλα του σίριαλ, και η Ελπίδα είχε θυμώσει πάρα πολύ. Η Ελπίδα είχε φτιάξει στο μυαλό της μια κατάσταση ότι οι γυναίκες τον κυνηγούσαν. Εμείς καταλαβαίναμε ότι ο Πέτρος τις κυνηγάει.

Όταν ο μάρτυρας ερωτήθη για το αν είχε συζητήσει ποτέ με τον Φιλιππίδη για τις εξωσυζυγικές του σχέσεις, ο μάρτυρας απάντησε: «Είχε τη ανοχή της συζύγου του. Το ήξερε. Αφού δεν έλεγε εκείνη κάτι, εγώ θα πω; Τι είμαι; Σύζυγός του;». Για την απάντηση της πρώτης καταγγέλλουσας ότι «βλέπει σαν πατέρα» τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο μάρτυρας όταν κλήθηκε να την εξηγήσει: «Σαν μέντορα θεωρώ. Στη συνθήκη του θεάτρου», είπε.

Αναφερόμενος στη συμπεριφορά του Πέτρου Φιλιππίδη, ο μάρτυρας τον χαρακτήρισε «θηρίο», που έσπαγε πόρτες και έπιπλα. «Όταν διαφωνούσαμε γινόταν θηρίο. Έσπαγε έπιπλα, μια φορά πήγε να με χτυπήσει. Υπήρχαν και άλλες στιγμές που με είχε στην αγκαλιά του σαν τον καλύτερο του φίλο», είπε ο μάρτυρας.

Σχετικά με με τις επώνυμες καταγγελίες που έκαναν οι ηθοποιοί Δροσάκη, Παπαχαραλάμπους και Αναστασοπούλου σε τηλεοπτικές εκπομπές, η μάρτυρας υποστήριξε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν κάλεσε για να ενημερωθεί αν υπάρχουν κι άλλες καταγγελίες. « «Αυτές δεν θα ξαναβρούν δουλειά» μου είπε για τις επώνυμες ηθοποιούς» κατέθεσε ο κ. Μπιμπίλας.

Τα «βέλη» του Σπύρου Μπιμπίλα στράφηκαν και κατά των κύριων «που δεν μιλάνε και απλώς μας τα είπαν» οι οποίες – κατά τον ίδιο – «έχουν μεγάλη ευθύνη».

Ο κ. Μπιμπίλας ξεκαθάρισε επίσης σχετικά με τις μομφές της υπεράσπισης για οργανωμένο σχέδιο που εξυφάνθηκε από το ΣΕΗ, ανέφερε: «Το ΣΕΗ δεν είναι μαφία. Είναι ηθικό σωματείο, παλεύει για τους ηθοποιούς. Σε κάθε δίκη φταίει το ΣΕΗ. Έτσι είπαν και στην άλλη δίκη».

Πηγή: Parapolitika.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ