Τρίτη 31.01.2023

Δίκη Φιλιππίδη: Γιατί δεν έπεισε την εισαγγελέα η καταγγέλλουσα για το βιασμό

Οι διαφορετικές εκδοχές από την καταγγέλλουσα για το συμβάν φαίνεται πως έκριναν την πρόταση της εισαγγελέως.

Με τις αγορεύσεις των δικηγόρων θα συνεχιστεί η δίκη του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη, μετά την πρόταση της εισαγγελέως.

Η δίκη του ηθοποιού θα εξελιχθεί σε μία μάχη επιχειρημάτων και από τις δύο πλευρές, με την καθεμία να προσπαθήσει να καθορίσει την απόφαση του δικαστηρίου.

Η πλευρά των γυναικών που τον κατήγγειλαν θα προσπαθήσουν να πείσουν για την ενοχή του ηθοποιού, ενώ η πλευρά Φιλιππίδη θα προσπαθήσει να πείσει το δικαστήριο για την αθωότητά του.

Τι καθόρισε την εισαγγελική πρόταση

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας πρότεινε στο δικαστήριο να κηρυχτεί ο ηθοποιός αθώος λόγω αμφιβολιών για την κατηγορία του βιασμού που του αποδίδεται και ένοχος για τις απόπειρες βιασμού.

Η πρόταση της εισαγγελέως περί αθωότητας του Πέτρου Φιλιππίδη προκύπτει από στοιχεία που προσκομίσθηκαν.

Όπως ανέφερε η δικαστική συντάκτρια του MEGA, Άννα Κανδύλη, το σημείο στο οποίο βασίζει η εισαγγελική λειτουργός την πρότασή της είναι ότι η καταγγέλλουσα για το βιασμό έδωσε τρεις διαφορετικές εκδοχές για το συμβάν στο ΣΕΗ, στην εισαγγελία και στην ανακρίτρια.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ένα άλλο γεγονός στο οποίο στάθηκε η εισαγγελέας για την πρότασή της είναι ότι η καταγγέλλουσα δεν θυμήθηκε τον δεύτερο βιασμό της από την αρχή, παρά μόνο όταν της το θύμισε κάποιος φίλος της.

«Κατά την εισαγγελέα, δεν εξηγείται αυτό σε ένα τέτοιο τραυματικό γεγονός» κατέληξε η δημοσιογράφος.

Πηγή: in.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ