Πέμπτη 11.08.2022

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απορρίφθηκε το αίτημα Μιχαλολιάκου για αναβολή – Τον Σεπτέμβριο η επόμενη συνεδρίαση

Στην τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθισαν τέσσερις κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους και ο Ιωάννης Λαγός, ο οποίος και πάλι δήλωσε πολιτικός κρατούμενος.

Μέσα στην δικαστική αίθουσα σημειώθηκε για ακόμη μια φορά ένταση, όταν οι συνήγοροι έκαναν λόγο για «δικονομική αταξία», με την πρόεδρο να καλεί εν συνεχεία τους αστυνομικούς και να ζητήσει να επιβληθεί η τάξη, προκαλώντας έτσι ακόμα μεγαλύτερη ένταση.

Οι συνήγοροι διαμαρτυρήθηκαν έντονα φωνάζοντας «ντροπή» και «να φέρετε τα ΜΑΤ», ενώ και ο Κ. Παπαδάκης σχολίασε πως «η αστυνομία δεν είναι για τους συνηγόρους».

Το δικαστήριο διέκοψε για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ωστόσο την ίδια ώρα υπήρξε φραστικό επεισόδιο μεταξύ του Δ. Παπαδέλη, δικηγόρου του Νίκου Μιχαλολιάκου, και της Μάγδας Φύσσα, με την πλευρά της τελευταίας να φωνάζει «μην απειλείς».

Κύριο αντικείμενο της σημερινής συνεδρίασης ήταν το ζήτημα αναβολής της δίκης, το οποίο υπεβλήθη από την πλευρά του Νίκου Μιχαλολιάκου. Ο δικηγόρος Δ. Παπαδέλης προσκόμισε στο δικαστήριο ιατρική βεβαίωση σύμφωνα με την οποία ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής από τις 6 Ιουνίου 2022 νοσηλεύεται πάσχων από σύνδρομο post Covid-19 και βρίσκεται σε πρόγραμμα αποκατάστασης εργοθεραπείας, λογοθεραπείας και αυτοεξυπηρέτησης.

Στη βεβαίωση γινόταν λόγος για έκπτωση των αντανακλαστικών του Μιχαλολιάκου, για ικανοποιητική επικοινωνία, αν και ελλειμματική, καθώς και ότι ο ασθενής χρήζει 3-4 μήνες νοσηλείας για την αποκατάστασή του.

Πηγή: E.T.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ