Παρασκευή 09.06.2023

Δίκη Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: Η προσπάθεια με στόχο να «σπάσει» τα ισόβια και οι φρικιαστικές περιγραφές των αστυνομικών

Σύμφωνα με τον ίδιο, η δολοφονία της συζύγου του έγινε εν θερμώ και όχι προμελετημένα

Νέα φρικιαστικά στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια για την υπόθεση των Γλυκών Νερών κατά τη διάρκεια της δίκης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι περιγραφές των αστυνομικών που έφτασαν πρώτοι στο σπίτι σοκάρουν, ενώ ο κατηγορούμενος προσπαθεί μέσω του συνηγόρου του να «σπάσει» τα ισόβια με τους ισχυρισμούς του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η δολοφονία της συζύγου του έγινε εν θερμώ και όχι προμελετημένα. «Αποδέχομαι τις κατηγορίες, αλλά όχι όπως περιγράφονται στο σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης. Υπάρχει σφάλμα. Για τις πράξεις αυτές ντρέπομαι και σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να βλάψω τη σύζυγό μου. Δεν είχα κανένα όφελος. Ό,τι αγαπούσα χάθηκε εκείνη την ημέρα. Ντρέπομαι για εκείνη τη στιγμή και μισώ τον εαυτό μου. Ζητώ από όλους ένα μεγάλο “συγγνώμη”», είπε ο πιλότος.

Ωστόσο, στις καταθέσεις των μαρτύρων διαφαίνεται ότι η σκηνή του εγκλήματος ήταν στημένη και η συμπεριφορά του συζυγοκτόνου περίεργη, καθώς φαινόταν πολύ ψύχραιμος.

«Ψύχραιμος»

«Πήρε ο διοικητής χαρτί να φτιάξει σχεδιάγραμμα του χώρου. Το έκανε ο κατηγορούμενος. Είχε αυτή την ψυχραιμία. Τον ρώτησα από πού μπήκαν και μας πήγε και μας έδειξε. Δεν τα κάνει αυτά άνθρωπος που χάνει τη γυναίκα του. Δεν είπε μία φορά “τι έπαθα, καταστράφηκα”. Εγώ είπα από τότε ότι το έχει κάνει αυτός. Ήμουν στο ασανσέρ φεύγοντας και του λέω “συνάδελφε αυτός το έχει κάνει” και μου λέει τότε “αν δεν έχουμε αποδείξεις δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Καλύτερα ένας ένοχος έξω παρά ένας αθώος μέσα”. Δεν έβγαλε δάκρυ ποτέ. Του δίναμε το ελαφρυντικό ότι είναι πιλότος και μπορεί να έχει ψυχραιμία. Ο κατηγορούμενος είναι πολύ καλός ηθοποιός. Όταν μπήκα μου έδωσε την αίσθηση ότι θα πεθάνει σε πέντε δευτερόλεπτα, αν δεν τον λύσω. Που αυτό δεν ήταν αληθές. Λέω θα πεθάνει πριν προλάβω. Ήταν τόσο αγχώδης η ανάσα του», κατέθεσε ο Αρχιφύλακας.

«Σοκαρίστηκα»

Ο αστυνομικός που βρέθηκε στο σημείο πρώτος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σοκαρίστηκα με την εικόνα του παιδιού. Δεν μπορούσα ούτε να διαβιβάσω στον ασύρματο. Ο κατηγορούμενος είχε μια συμπεριφορά που δεν ταίριαζε με τη στιγμή. Οι συνάδελφοι μου έλυσαν τον κατηγορούμενο, ο οποίος κάθησε στο κρεβάτι και άρχισε να σκουντάει τη νεκρή λέγοντας της “Καρολάιν, αγάπη μου”. Του είπαμε να απομακρυνθεί γιατί ήταν σκηνή εγκλήματος. Ζήτησε το μωρό, του το έδωσα. Άρχισε μετά να κάνει κάποιες κινήσει λίγο άγαρμπες. Σα να θρηνούσε έχοντας το μωρό αγκαλιά. Του το πήραμε ευγενικά και του είπαμε να φύγουμε γιατί ήταν σκηνή εγκλήματος».

«Καμία αντίδραση»

Μάλιστα, ανέφερε ότι τους έκανε εντύπωση η ψυχραιμία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. «Μας είπε ότι τους λήστεψαν τρεις άντρες με πιστόλια. Απ’ ό,τι ενημερώθηκα από τον συνάδελφο που τον έλυσε, η ταινία στον λαιμό ήταν σφιχτά κάτω από τη μύτη και πάνω ήταν χαλαρά. Κατεβαίνοντας είδαμε το ζώο κρεμασμένο εκεί. Δεν υπήρξε καμία αντίδραση του κατηγορούμενου. Σα να μην το είδε. Πέρασε και δεν ακούμπησε που λέμε. Μας έκανε εντύπωση η ψυχραιμία του. Υπήρχε μια πραότητα. Του έλεγα να πάρει κάποιον συγγενή του να πάρει το μωρό για εξετάσεις και μου έλεγε “όχι ακόμη, θα πάρω σε λίγο”. Από δική μου προτροπή του έδωσα το κινητό μου να πάρει τους γονείς του. Μόλις κατεβήκαμε κάτω, ο βοηθός μου είπε “αυτός το έκανε”».

Πηγή: Parapolitika.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ